• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je na vrhuncu karijere, a onda je dobio metak u glavu: Žena i kum su mu ukrali milione, sad mora da prodaje hljeb!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Salvador Kabanjas je bio heroj nacije, čovjek koji je trebalo da ih predvodi na Mundijalu, a onda mu je jedna noć život pretvorila u noćnu moru.

 Fudbaler-upucan-u-glavu-zena-ga-opljackala Izvor: Profimedia

Nevjerovatno je kako jedan nesrećan događaj može nekome da preokrene život naglavačke. Baš to se dogodilo paragvajskom fudbaleru Salvadoru Kabanjasu (41). Bio je pred transferom života, pominjao se odlazak i u Mančester junajted, ali jedan noćni izlazak promijenio mu je život - zauvijek.

Nakon što je svoju zemlju odveo na Svjetsko prvenstvo, postao je velika zvijezda, pričalo se da će zarađivati 2.000.000 evra po sezoni, a onda je bio upucan u glavu! Preživio je sve to, da bi saznao da ga je bivša supruga opljačkala, a on je ostao bez ičega.

Život Salvadora Kabanjasa je poput filmske priče. Paragvajac je postao junak nacije kada je odveo Paragvaj na Mundijal 2010. godine, a britanski mediji pričali su da je pred potpisom za Junajted sera Aleksa Fergusona.

"Rekli su mi da idem u Evropu, u Mančester junajted. Moj tadašnji klub Amerika mi je udvostručio platu, dali su mi i stanove u Akapulku i Kankunu kako bih ostao", rekao je tada Kabanjas.

Ipak, u januaru 2010. godine sve se promijenilo. Nesrećni Kabanjas je sa suprugom i šurakom izašao u jedan poznati noćni klub u Meksiko sitiju. Nakon toga, ni u najluđoj noćnoj mori nije mogao da nasluti šta će mu se dogoditi. Njemu je u toaletu prišao nepoznati muškarac i hladnokrvno ga upucao u glavu.

Izvor: Profimedia

"Danas je tvoj posljednji dan života jer ćeš umrijeti. Kradeš od nas Meksikanaca", bile su riječi jednog od najpoznatijih meksičkih dilera.

Na sreću, Kabanjas je preživio, ali ne bez posljedica. Metak mu je ostao u glavi i od tada ima problema sa pamćenjem. Pomenuti diler je nakon dugogodišnjeg suđenja za pokušaj ubistva osuđen na zatvorsku kaznu od 20 godina.

Ali tu nije bio kraj mukama paragvajskog fudbalera. Kabanjas je tada imao 30 godina i bio je na vrhuncu karijeri. Ipak, čekao ga je dug oporavak i dvije godine ga nije bilo na terenu. Čak su i brojni fanovi ostajali dugo ispred bolnice u kojoj je ležao, ne bi li mu dali podršku u teškim trenucima.

Fudbal je nastavio da igra za niželigaša iz rodnog grada, "Club 12 de Octobre", a nakon izlaska iz bolnice i jedva dobijene bitke za život, saznao je da su ga bivša supruga i njegov menadžer - opljačkali!

Kabanjasov račun su "ojadili" za oko 10.000.000 dolara, a bivša supruga je i djecu okrenula protiv njega. Salvador sa njima više nije u kontaktu.

"Žaliću cijelog života što sam otišao u noćni klub- Još više ću žaliti što sam tamo bio sa bivšom ženom koja je uradila to što je uradila. Najviše me boli izdaja moje bivše žene i mog menadžera, njih dvoje su mi radili iza leđa, a ja nisam znao ništa. Bio mi je kum", rekao je Kabanjas.

Paragvajac je na kraju ostao bez ičega. Da bi opstao u životu, počeo je da radi u pekari zajedno sa svojim roditeljima. Država mu je pomogla da makar malo stane na noge, tako da nekada velika zvijezda fudbala u Paragvaju i Meksiku sada posjeduje i svoj automobil.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC