• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudić debitovao "sedmicom" na oproštaju Velkoskog: Nakon 235 utakmica i šest trofeja, Krste završio "bordo" avanturu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U prijateljskom meču na oproštaju Krste Velkoskog Sarajevo deklasiralo crnogorskog prvoligaša i ovogodišnjeg učesnika kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Iskru iz Danilovgrada.

 Krste Velkoski Izvor: Promo/FK Sarajevo

Krste Velkoski oprostio se od Fudbalskog kluba Sarajevo i njegovih navijača, a njegovi dosadašnji saigrači potrudili su se da ga isprate sa stilom.

Makedonac od danas zvanično nije više član kluba sa "Koševa", za koji je odigrao 235 utakmica i postigao 64 gola, pritom osvojivši šest trofeja u bordo dresu. Upravo ovi podaci bili su ispisani na poklon dresu, koji je povremeni reprezentativac Sjeverne Makedonije dobio od kluba.

Možda će vas zanimati

Tim povodom odigrana je prijateljska utakmica sa crnogorskom Iskrom iz Danilovgrada, na kojoj je debitovao i novi šef stručnog štaba Sarajlija Feđa Dudić. U prvom pripremnom meču sarajevski tim slavio je više nego ubjedljivo 7:1 (3:0).

Veliki broj navijača na "Koševu" mogao je da uživa u dobroj partiji Sarajeva protiv prvoligaša Crne Gore i ekipe koja će ove sezone nastupiti na međunarodnoj sceni. 

Golove za "bordo" tim, čime su dodatno uljepšali oproštaj Velkoskog, postigli su Dal Varešanović u 6, Asmir Suljić u 27, Hamza Čataković u 37, Ivan Ikić u 71, dvostruki strijelac Nardin Mulahusejnović u 73. i 82. minutu, te Adnan Džafić u 85. minutu, dok je jedini pogodak za goste postigao Halil Muharemović, smanjivši na 5:1.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Feđa Dudić u ovom meču šansu se pružio sljedećim igračima: Šahinović, Ševelj, Mujakić, Salčin, Mulalić, Kapić, T. Ramić, Suljić, Varešanović, Čataković, Ahmetović. Još su igrali: Dizdarević, Trako, Tomašević, I. Ramić, Đokanović, Čirjak, Džafić, Kobiljar, Ikić, Mulahusejnović.

Ako je suditi po današnjem izdanju, Sarajevo očekuje lijepa budućnost sa Dudićem na klupi, dok svi u Iskri treba dobro da se zabrinu pred nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, gdje će Crnogorcima rival biti albanski Lači.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC