• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković-Savić ide u Premijer ligu: Cijela Evropa hoće Sergeja, a golman Srbije mijenja klub zbog Mundijala!

Autor Haris Krhalić

Vanja bi naredne sezone mogao da bude standardan golman u najjačem rangu engleskog fudbala.

 Vanja Milinković-Savić na meti Brentforda Izvor: MN PRESS

Svjetsko prvenstvo u fudbalu počinje za manje od pet mjeseci, pa igrači moraju da budu veoma oprezni tokom ljetnjeg prelaznog roka. Jedan od onih koji će mijenjati klub tokom ljeta je i čuvar mreže srpske reprezentacije, Vanja Milinković-Savić.

Golman koji posljednjih nekoliko godina ima ugovor sa Torinom izgubio je mjesto startera u toj ekipi, a odlazak iz kluba nametnuo se kao logično rhešenje. Prethodnih dana stidljivo se pričalo o Fiorentini gdje bi pojačao srpsku koloniju, a deluje da je sada sasvim realan i povratak u Englesku.

Za momka koji se sve više nameće Draganu Stojkoviću za mjesto startera na Mundijalu interesuje se engleski Brentford, koji je spreman da mu ponudi mjesto prvog golmana u narednoj sezoni Premijer lige.

Bio bi to Vanjin "povratak" u Englesku, pošto je on već bio član Mančester junajteda! Mnogi su i zaboravili taj dio njegove karijere, ali tada talentovani čuvar mreže potpisao je ugovor sa engleskim velikanom još davne 2014. godine. Ostao je na pozajmici u Vojvodini i naredne sezone, a narednog ljeta nastao je problem sa radnom dozvolom.

Zbog toga što nije dobio dozvolu da brani u Engleskoj, Mančester junajted ga je otpustio u jesen 2015. godine, pa je Vanja golmansku karijeru morao da gradi težim putem. Potpisao je za Lehiju iz Gdanjska, a zatim Torino koji ga je slao na pozajmice u Spal, Askoli i Standard iz Liježa.

Prethodne sezone je za Torino branio na 28 mečeva, a tek u finišu sezone izgubio je mjesto startera. Zbog toga bi mogao da se preseli u redove Brentofrda, koji je prethodne sezone redovno koristio čak trojicu golmana. Engleski tim traži sigurno rešenje među stativama, a Vanji bi minutaža mogla da donese mnogo na reprezentativnom planu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC