• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda sprema bombu! Hitno traži napadača - Pešić na pregovorima, a pominje se i špic velikana iz Turske!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda užurbano radi na dovođenju centarfora. U srijedu uveče isplivala su još dva imena potencijalnih pojačanja šampiona Srbije.

 Aleksandar Pešić i Mvbanu Samata pojačavaju Crvenu zvezdu Izvor: MN Press/Profimedia

Crvena zvezda je po svemu sudeći veoma blizu dogovora sa novim napadačem! Prema informacijama "Sport kluba", bivši centarfor crveno-bijelih Aleksandar Pešić (30) mogao bi da se vrati na "Marakanu" iz turskog kluba Fatih Karagumruka, a mediji u toj zemlji navode i da Zvezda hoće napadača Fenerbahčea Mvbanu Samatu (29), reprezentativca Tanzanije!

Pregovori sa Pešićem su navodno u završnoj fazi i nikad nije bio bliži povratku na stadion "Rajko Mitić", gdje je igrao u sezoni 2017/18. Ovog puta on bi vjerovatno bio prva opcija ispred Milana Pavkova i Ohija, koji su doživjeli povrede tokom priprema.

Možda će vas zanimati

Sa druge strane, novinari u Turskoj pišu i o interesovanju šampiona Srbije za Samatu, koji je svojevremeno igrao u Genku (2016-20) i Aston vili (2020/21), odakle je stigao u Fenerbahče najprije na pozajmicu, a onda i "na neodređeno". Nakon toga, on je prošlog septembra otišao u Antverpen i u tok belgijskom timu odigrao 26 utakmica i dao pet golova.

Tim Dejana Stankovića je u pripremnom periodu odigrao četiri utakmice i postigao četiri gola, bilo je vidno da je efikasnost jedan od glavnih problema. Svjesni su u klubu da moraju to što prije da riješe, jer se približavaju i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pešić je igrao u crveno-bijelom dresu u sezoni 2017/18 i tada je na 35 mečeva dao 25 golova. Osvojio je sa ekipom domaći šampionat, bio je najbolji strijelac lige, a poslije odlaska je u nekoliko navrata bilo priča o povratku. On je pod ugovorom sa turskim Karagumrukom, klubom koji je nedavno preuzeo legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo.

Srpski igrač je prošle sezone dao 14 golova u turskom šampionatu. Igrao je još za Radnički Niš, OFI, Šerif TIraspolj, Jagodinu, Tuluz, Atalantu, Al-Itihad, Seul i Makabi Tel Aviv.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC