• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdu čeka najveća senzacija ili trojica Srba: Ovo je posljednja prepreka crveno-bijelima prije grupne faze LŠ!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Šampion Srbije je imao dobar žrijeb i Crvena zvezda bi u četvrtom kolu mogla da igra protiv Makabija iz Haife ili Apolona iz Limasola.

 Ekipe Makabi Haisa i Apolon - potencijalni protivnici Zvezde Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezdedobili su rivala za posljednje kvalifikaciono kolo u Ligi šampiona. Ekipa Dejana Stankovića će, ukoliko eliminiše jermenski Pjunik u trećoj rundi, igrati protiv bolje ekipe iz dvomeča Makabi Haifa - Apolon Limasol! Na prvi pogled, ovo se čini kao odličan žrijeb za crveno-bijele, ali neće biti lako srpskom šampionu da se domogne grupne faze.

Svima koji su prethodnih dana pratili dešavanja i analizirali potencijalne protivnike bilo je jasno da je Trabzon rival za izbjegavanje, a da je kvalitet pobjednika preostala tri para na sličnom nivou. Na kraju, žrijeb je Zvezdu poslao na Mediteran - u Izrael ili na Kipar - a ne na sjever Evrope gdje su čekali predstavnici Norveške ili Litvanije.

Upravo bi podatak da će Zvezda sredinom avgusta gostovati timu koji se odlično snalazi na izuzetno visokim temperaturama biti jedan od glavnih aduta njenog protivnika. Bez obzira da li će se meč igrati u Limasolu ili Haifi, crveno-bijeli će morati da budu pripremljeni na teške uslove za igru, mnogo sunca preko dana, visoku temperaturu čak i uveče i "težak" vazduh koji često zna da umori fudbalere.

Sličnu situaciju Zvezda je već imala ove sezone, doduše na "lokalnom" nivou. Superligaški meč Crvene zvzede i Mladosti iz Lučana pomeren je da se ne bi igralo od 19 časova, a i Partizan je dobio informaciju da je njihov evropski protivnik AEL iz Larnake zatražio promjenu termina zbog visokih temperatura.

O tome u kakvim će se uslovima igrati meč 16. ili 17. avgusta, Crvena zvezda će razmišljati kasnije, ali navijači već pomalo osmatraju igrački kadar potencijalnih rivala. Ekipa Apolona se u kvalifikacije uključuje od trećeg kola i do sada nije odigrala evropski meč u sezoni, dok je Makabi napravio jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija. Zato ćemo analizu Zvezdinih potencijalnih rivala krenuti od izraelskog predstavnika.

MAKABI HAIFA - Poslije Olimpijakosa mogu sa svima!

Na domaćem terenu u Haifi jedva su poništili Olimpijakosovu prednost - golom u 92. minutu izjednačili su na 1:1 - a onda u Pirej otišli kao potpuno druga ekipa. Na terenu grčkog velikana su poljuljanom Olimpijakosu održali fudbalsku lekciju i rezultatom 4:0 napravili senzaciju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Najzaslužniji za taj rezultat napadač sa Haita Francdi Piero (27) koji je baš ovog ljeta stigao u klub.

Pored njega, važan dio tima su Izraelci Dean David, Dolev Haziza i kontroverzni Omer Atzili, koji je prethodnih godina često bio u centru pažnje medija u svojoj zemlji. U veznom redu se ističe Tjaron Čeri koji važi za motor tima, dok je u odbrani srpski internacionalac Bogdan Planić. Nekadašnji štoper OFK Beograda, Vojvodine i Crvene zvezde odigrao je čak 47 mečeva prethodne sezone i jedan je od najbitnijih igrača tima.

Čini se da tim nema previše zvijezda, ali je menadžer Barak Bahar dobro "posložio kockice". Dvije uzastopne titule u Izraelu potvrda su odličnog rada, a nakon ispadanja od Kairata u prvom kolu kvalifikacija prethodne sezone, Makabiju iz Haife je potrebna pobjeda. Ka tome će ga voditi i odlična atmosfera njegovih navijača koji često ispune stadion kapaciteta preko 30.000 mjesta.

APOLON LIMASOL - Legija stranaca sa trojicom Srba!

Prethodna evropska sezona bila je košmarna za Apolon koji je u drugom kolu kvalifikacija za Konferencisjku ligu lako eliminisan od Žiline. Za tim koji je svojevremeno igrao grupne faze Lige Evrope, to je bio razočaravajući rezultat. Srećom, klub je u domaćim okvirima uspio da se vrati na vrh, pa ove sezone kvalifikacije u Evropi počinje od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i praktično već ima obezbjeđenu grupnu fazu.

Pitanje je samo u kojem će to takmičenju biti jer je teško prognozirati da li je Apolon favorit protiv Makabija. Izraelci su već eliminisali Olimpijajos koji je daleko kvalitetniji, pa bi Kiprani morali da odigraju iznad svojih mogućnosti kako bi spriječili novi šok. Zanimljivo, Apolonu će mečevi protiv Makabija biti prvi u sezoni, nakon toga im slijedi Superkup na Kipru, a prvenstvo će početi tek nakon četvrtog kola evropskih kvalifikacija.

Njihovi rivali bi sa te strane trebalo da imaju prednost, jer ekipa iz Limasola nije uigrana. Ovog ljeta igrački kadar doživio je nekoliko promjena, ali će se klub uglavnom osloniti na ključne igrače iz prethodne sezone. U timu će biti trojica srpskih fudbalera - golman Aleksandar Jovanović, defanzivac Vukašin Jovanović koji je Zvezdino dijete i Đorđe Denić, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Atromitosu.

Pored njih tim je sastavljen od brojnih inostranih fudbalera, pa tako dres Apolona nosi igrači iz fudbalskih zemalja poput Argentine, Francuske ili Portugala, ali i iz Libana, Mauritanije, Angole, Kurasaa,... Zanimljiv miks treba u skladnu cjelinu da sklopi Aleksander Corniger, čovjek koji je svojevremeno radio u RB Lajpcigu i Štutgartu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC