• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijeti mu 10 godina zatvora: Fudbaler mogao bude legenda Junajteda, a pao je u zaborav!

Autor Haris Krhalić

Anderson je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih vezista svijeta. Osvojio je Ligu šampiona sa Mančester junajtedom, ali danas ima 34 godine i sve to je daleka prošlost. Njegov stil života ga je koštao bolje karijere.

 Andersonu prijeti 10 godina zatvora Izvor: Profimedia

Kucamo na vrata zaboravljenih asova... Prošlo je 15 godina otkako je ser Aleks Ferguson rešio da Mančester junajted potroši 25.000.000 na talentovanog momka iz Brazila. Bio je to ogroman novac u to vrijeme, ali se ispostavilo da je uzalud potrošen.

Anderson je trebalo da postane svjetska zvijezda koja će godinama dominirati, ali ovaj Brazilac je natjerao čak i Fergusona da poželi da ga udari, a karijeru je završio već u 31. godini.

Samo godinu dana nakon što je Junajted riješio da se "otvori" za Andersona, on je dobio prestižnu nagradu "zlatni dečko". Prethodno je ona pripala Vejnu Runiju i Lionelu Mesiju i obično se njom može nagovijestiti u kom pravcu će igračeva karijera ići.

Ali sa Andersonom to nije bio slučaj. Njegova prva sezona na "Old Trafordu" je bila vrlo uspješna, Junajted je osvojio Ligu šampiona, a Anderson je pokazivao svoj potencijal.

"Svi smo vidjeli da ima potencijal da bude igrač svjetske klase, ali nije ga bilo briga", pričao je nedavno bivši golman Junajteda Ben Foster.

"Možda je u jednom trenutku bio najbolji na svijetu, ali nije ga bilo briga. Jednostavno mu je bilo svejedno! Staviš ga na teren da igra, ali on nema volje. Karlos Tevez je bio sličan u tom pogledu", ispričao je Foster.

Ipak, još zanimljivije detalje o Andersonu ispričao je Mik Kleg, nekadašnji trener i član stručnog štaba Mančester junajteda.

"Bio je fin momak, ali je bio užasno lijen. Uvijek se pravdao. Jednom davno sam imao neki štap i rekao sam Fergusonu da ću ga prebiti ako se ne promijeni! Fergi nije mogao da vjeruje", otkrio je Kleg.

Izvor: Profimedia

"Da se nisi usudio, koštao me je pravo bogatstvo. Ne možeš da udariš jednog od mojih igrača, jesi ti lud", odgovorio je Ferguson Klegu. Ipak...

"Poslije šest nedjelja, Fergi je došao da me traži. 'Gdje je taj prokleti štap? Daj mi taj štap, hoću da ga udarim'", prepričao je Kleg riječi sera Aleksa. "Anderson je bio i više nego sposoban da bude fenomenalan igrač. Samo je morao da sredi glavu. Nije održavao formu. Odlučio je da ne radi naporno, tako da je teško imati mnogo simpatija ka njemu. Stalno je partijao", rekao je Kleg.

Po odlasku iz Junajteda 2015. godine, Anderson je igrao za Internasional, Koritibu, a najniže je pao prilikom posljednjeg angažmana u turskoj Adani.

"Kada je došao, sigurno je imao 20 kila viška. Trenera je bilo sramota da ga ubaci u igru", pričao je poslije Jakub Kosecki za "FootTruck", Andersonov cimer u Adani. Brazilac je tamo i završio karijeru, kada je tek zašao u tridesete godine, a do prije godinu dana su mediji o njemu izvještavali i u daleko gorem kontekstu.

Pisalo se o raciji u Andersonovoj kući, gdje su on i njegovih sedam saučesnika bili uhapšeni zbog navodnog korišćenja kriptovaluta za prevaru i pranje novca u visini od oko 5.500.000 dolara iz jedne velike industrijske firme u Brazilu. Anderson je demantovao umiješanost u bilo kakve sumnjive radnje, tvrdeći da je bio žrtve. Ipak, na presudu se i dalje čeka. Ako bude proglašen krivim, bivši igrač Mančester junajted bi mogao da bude osuđen na i do 10 godina zatvora.

Tek su mu 34 godine. Da je želio, vjerovatno je mogao da još uvijek igra u nekom od boljih evropskih klubova i osvaja trofeje. Ovako je Anderson već odavno zaboravljen u fudbalskom svijetu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC