• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rudari" na najtežem ispitu u prvom kolu: Novi tim Rudar Prijedora napada Krupu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon ispadanja iz m:tel Premijer lige BiH, Prijedorčani su potpuno rekonstruisali tim, sa kojim ulaze u prvoligaške borbe za bodove.

 Zoran Bujić Izvor: Promo/FK Rudar Prijedor

Sa novim trenerom Zoranom Bujićem, ali i potpuno renoviranim timom, Rudar Prijedor počinje povratničku sezonu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

A početak nije mogao biti teži - "rudari" će u prvom kolu gostovati Krupi, aktuelnom šampionu i osvajaču Kupa Republike Srpske, u subotu od 17.30.

Možda će vas zanimati

"Prva utakmica i odmah derbi protiv osvajača 'duple krune', ekipa koja je doživjela minimalne promjene, a važe za jedan od jačih i organizovanijih klubova. Imaju određen kvalitet što su pokazali prošle sezone svojim uspjesima. Očekuje nas teška utakmica i mi imamo svoje adute i ambicije. Ne idemo sa bijelom zastavom mi smo Rudar Prijedor, klub koji mora u svakom meču da ide na pobjedu", rekao je Bujić.

Imao je Bujić ovog ljeta mnogo posla. Ipak, kako je to naglasio u intervjuu za MONDO, znao je čega se prihvatio.

"Rudaru je otišlo 20 igrača. Zatekao sam samo dva standardna i dva povremena prvotimca uz jednog povrijeđenog. To nije alibi. Mi smo onda napravili strategiju gdje smo vratili sve igrače koji su prošli mlađe kategorije Rudara - to nam je bio prvi cilj. Uz te igrače smo napravili širi spisak gdje smo mogli da napravimo selekciju. Poslije toga da bi dobili na kvalitetu doveli smo pojačanja. Malo se bunimo na strane igrače, ali istina je bolna. Tržište je strašno siromašno. Igrače koje smo htjeli da dovedemo nismo mogli finansijski da ispoštujemo. Zbog toga smo doveli strane igrače koji će donijeti taj željeni kvalitet da budemo konkurentni", pojasnio je trener Rudar Prijedora.

Imaće Bujić problema sa sastavljanjem ekipe za duel sa Krupom, jer neće moći računati na Nemanju Pekiju, Danila Marmata i Mohameda Keitu.

"Momci koje odredim za utakmicu ispoštovaće dogovor. Od početka želimo da izgradimo svoj stil igre. Da se borimo za grb, za Rudar i navijače. Mene bije glas da sam defanzivni trener, a to nije tačno. Ja samo želim da igrači svojim pristupom vrate publiku. Da navijači osjete da se borimo za klub za njih i da prepoznaju da nam je stalo. Želimo da takvim pristupom vratimo navijače. Sve što tražimo je vrijeme jer se za 20 dana ne može napraviti ekipa. Ali radimo dobro i želimo da budemo konkurentni ekipama u vrhu", poručio je Bujić.

Izvor: Promo/FK Rudar Prijedor

U odsustvu Pekije, kapiten će biti Nemanja Marić.

"Situacija je dobra, novi momci su tu i tek se upoznajemo i treba nam vremena da sve uklopimo. Atmosfera je dobra spremali smo se dobro, idemo u goste jakom protivnik možda u najgorem trenutku igramo protiv njih, ali znamo dobre i loše strane. Moramo se nadati najboljem i ići na pobjedu pa ćemo vidjeti šta će to da donese", rekao je Marić na konferenciji za medije pred početak nove sezone.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC