• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznao sam Arkana, vođu Delija - bio je drugačiji od drugih! Čuveni napadač Zvezde: Neredi na Maksimiru su planirani!

Autor Haris Krhalić

Legendarni napadač Crvene zvezde prisjetio se susreta sa Željkom Ražnatovićem.

 Darko Pančev o neredima na Maksimiru Izvor: MN PRESS

Darko Pančev jedan je od najboljih igrača u istoriji Crvene zvezde. O njegovom golu sa penala protiv Marseja koji je donio evropsku titulu crveno-bijelima 1991. godine i dan-danas se priča, a on dobro pamti susret sa Željkom Ražnatovićem.

Čuveni napadač se sjeća kako je upoznao Arkana, tadašnjeg vođu navijača srpskog kluba. Pored toga otkrio je i još neke zanimljive detalje o tadašnjem timu, reprezentaciji Jugoslavije, pojačnjima...

"Upoznao sam Arkana, što je i logično jer je bio vođa Delija. Sličnih tipova navijača kao što je bio on je bilo svugdje. Ali, da, izgleda da je on ipak bio nešto drugačiji", rekao je Pančev za hrvatski portal "Indeks".

Izabrao je Crvenu zvezdu, a tražili su ga tada i Partizan, Dinamo, Hajduk...

"Dragan Džajić je gradio novu ekipu, doveo je mnogo talentovanih mladih igrača, tu sam bio i ja. Istina je da su me tražili Dinamo, Partizan i Hajduk, nudili su mi bolje uslove od Zvezde, prije svih tim iz Splita, ali sam bio navijač Zvezde i dao sam riječ Džaji. Donio sam dobru odluku, postao sam prvak Evrope sa Zvezdom i to je dokaz da je jugoslovenski fudbal bio na visokom nivou."

Poslije toga, a prije rata, na "Marakanu" trebalo je da dođu Davor Šuker i Alen Bokšić.

"Istina je da se pričalo o dolasku Šukera, Bokšića i još nekih igrača. Tada je došao rat, sankcije, sve se raspalo. Zvezdi je zabranjeno da igra na 'Marakani' i to je imalo poguban učinak na ekipu. Da smo igrali evropske utakmice u Beogradu siguran sam da bismo još jednom postali prvaci Evrope."

Darko Pančev gol protiv Marseja
Izvor: YouTube/Dejan CZBG

Prisjetio se i nereda na "Maksimiru" 1990. godine na meču Zvezde i Dinama u Zagrebu. Uvjeren je da je sve to bilo isplanirano.

"Igrao sam na tom stadonu prije toga u dresu Vardara i Zvezde i nikada nije bilo nereda. Tog dana neko je očigledno planirao da se to dogodi. Prvo sam bio šokiran, pa zabrinut, ali se nisam plašio. Obezbjeđenje je bilo tu, uz nas su stajali igrači Dinama. Kada se situacija smirila ostali smo sa igračima Dinama i malo pričali. Pozdravili smo se i rastali. Nažalost."

Ne zaboravlja Evropsko prvenstvo 1992. koje je osvojila Danska. Tada su Danci otišli na šampionat umjesto Jugoslavije koja je bila pod sankcijama.

"Bili smo prvi u tim kvalifikaicjama, dao sam 10 golova na sedam mečeva. Momci su igrali fenomenalno, da nije bilo tih sankcija uvjeren sam da bismo ubjedljivo osvojili titulu prvaka. Svi mi bili smo neopravdano kažnjeni, kad se sjetim svih tih igrača i divnih momaka, srce mi puca. Na mene je to ostavilo veliki ožiljak", zaključuje Pančev.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC