• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za Pjunik - Stanković mijenja formaciju: Crveno-bijeli do sada ovako nisu igrali!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković tvrdi da tim može da nadoknadi izostanak trojice važnih igrača.

 Sastav Crvene zvezde za revanš sa Pjunikom Izvor: MONDO/MN Press

Crvena zvezda je otputovala u Jermeniju bez trojice veoma važnih igrača, ali problema ne bi smjelo da bude. Beogradskih 5:0 protiv Pjunika ogroman su korak ka četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i rezultat koji srpskog šampiona obavezuje da u Jerevanu odigra maksimalno ozbiljno.

To je na konferenciji pred meč pomenuo i trener Dejan Stanković, koji je pred revanš susret treće runde imao nekoliko dilema kada je sastavljanje tima u pitanju. Čini se da ih je riješio i da će Zvezda malo modifikovati formaciju u odnosu na beogradski meč.

Možda će vas zanimati

Prije svega to se odnosi na ulogu klasičnog zadnjeg veznog igrača - što u Beogradu nismo vidjeli. Tada je Stanković odlučio da vezni red čine Kanga i Kangva, dok će za meč u Jerevanu njima dvojici leđa vjerovatno čuvati Seku Sanogo. Iskusni vezni fudbaler iz Obale Slonovače ove sezone ima manju ulogu u timu Crvene zvezde, ali se očekuje da bude starter na meču u Jermeniji, kako bi dvojicu veznih fudbalera djelimično rasteretio defanzivnih zaduženja.

Prisustvo Sanoga u veznom redu svakako će značiti i odbrani koja će igrati u kombinovanom sastavu. Kao i u prvom meču, Strahinja Eraković će dobiti ulogu desnog beka od kojeg se ne traži previše učešća u ofanziva, dok će na drugom beku biti ofanzivniji Marko Gobeljić. Ponovo u prinudnoj ulozi, Gobeljić će mijenjati Rodića koji je "očistio" kartone u beogradskom susretu.

Mjesto među stativama zagarantovano je Milanu Borjanu, kao i štoperske pozicije za Nemanju Milunovića i Aleksandra Dragovića. Takođe, siguran u startnih 11 je Aleksandar Katai, čiji nastup se uopšte ne dovodi u pitanje - posebno jer Mirko Ivanić nije ni krenuo sa ekipom. U Jerevanu neće biti ni Aleksandra Pešića, pa ulogu startera dobija Milan Pavkov, dok bismo na ovom gostovanju mogli da vidimo minute i za Ohija, koji je sticajem okolnosti postao treći napadač srpskog šampiona.

Za kraj - najbolji igrač beogradskog meča ponovo će biti uz desnu aut-liniju. Nakon impresivne partije u Beogradu koja mu je donijela skandiranje čitavgo stadiona, Osman Bukari će i u Jerevanu biti velika opasnost po šampiona Jermenije. Pjunik će još jednom morati da se suoči sa njegovom brzinom.

Dakle, očekivani sastav Crvene zvezde: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić, Sanogo, Kangva, Kanga, Bukari, Katai, Pavkov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC