• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez Lige šampiona, da li to znači i rasprodaju? Klub ima 4 ozbiljne ponude, jednu će možda morati da prihvati!

Autor Dragan Šutvić

Da li će Crvena zvezda prodavati nekog od fudbalera do kraja prelaznog roka? Vrlo moguće, pošto bi na takav potez mogla da utiče eliminacija iz Lige šampiona. Trenutno postoje četiri ponude od kojih bi mogli da zarade lijep novac.

 četiri ponude za igrače zvezde  Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je ovog ljeta investirala veliki novac u pojačanja, ali nije uspjela da se plasira u Ligu šampiona što bi joj donijelo preko 20 miliona evra, pa će morati da se zadovolji upola manjom sumom koju donosi Liga Evrope. Zbog toga bi rukovodstvo kluba, koje evidentno nije zadovoljno ovakvim razvojem situacije, moglo da razmisli o ponudama koje ima na stolu kako bi se pokrio neplanirani finansijski deficit nastao eliminacijom protiv Makabija.

Rukovodstvo kluba je od početka prelaznog roka isticalo da niko od važnih igrača nema dozvolu da ode dok se ne završe kvalifikacije, a sada kada Crvena zvezda zna da će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope - ne bi bilo iznenađenje da se situacija oko "amina za odlaske" promijeni.

U ovom trenutku postoje ponude za više fudbalera i koje bi u slučaju da ih Zvezda prihvati - donijele ozbiljan novac na Marakanu, ali opet će morati da se pravi procjena da li je to bitnije ili da se sačuva tim za jesen u Evropi.

Ali i za nikad važniju sezonu srpskog fudbala koja donosi direktno učešće u Ligi šampiona.

Ako ne računamo vrlo izvesne rastanke sa pomalo zaboravljenim Filipom Falkom, Nenadom Krstičićem i Srđanom Spiridonovićem, i interesovanje za pozajmicu Veljka Nikolića iz Napretka, Crvena zvezda ima ponude za još četvoricu fudbalera koje podrazumijevaju obeštećenje.

Prije svih to je Strahinja Eraković za koga je Crvena zvezda već odbila ponudu od oko devet miliona evra, oko njega već duže vrijeme "kruže" Zenit i CSKA, ali je mladi fudbaler nedavno produžio saradnju do 2026. godine.

Izvor: MN PRESS

Da li je to bila samo nagrada za dobre partije tokom prethodnih godinu ili pokušaj da se dobije još veći novac iz Rusije - vidjećemo u narednim danima. Što se tiče Evrope, Eraković neće biti neophodan Crvenoj zvezdi pošto je u međuvremenu u klub stigao i Milunović, tako da je "Čupo" počeo da igra desnog beka, dok je znatno veći problem zbog Superlige jer Stanković nema ni približno profilisanog "bonus" poput mladog štopera iz Batajnice.

Zbog toga će i Zvezda biti u dilemi da li je vrijeme da se pusti Eraković sada kada postoji veliko interesovanje za njega i da se stvara novi "bonus" poput Lekovića, Stankovića ili Motike - ili da se sačuva po svaku cijenu.

Crvena zvezda ima i milionsku ponudu iz Saudijske Arabije za Milana Pavkova koju je spremna da prihvati, čak je i napadač iz Begeča dobio fantastične uslove, međutim pitanje je da li će se poslije tragičnog trenutka na "Marakani" odlučiti da ode iz Beograda, posebno jer je u više navrata odbijao transfere "napolje".

O ćudljivosti Pavkova govorio je i generalni direktor Zvezdan Terzić i zato je pitanje da li će napustiti Zvezdu ovog ljeta, posebno jer je na pragu odlaska još jedan napadač.

Zvezda je mnogo bliže tome da Ohija Omoižuanfa proda do kraja prelaznog roka (koji u Srbiji inače traje do 15. septembra), međutim za sada im se ne dopada ponuda koju je poslao danski Brendbi. Nezvanično, za napadača iz Nigerije nude okruglo milion evra - dok rukovodstvo traže duplo više.

U čitavu priču umiješao se i bivši Ohijev klub, norveški Molde, koji bi volio da ga vrati, a vidjećemo da li će Zvezda istrajati u pregovorima oko napadača koji je stigao prije samo osam mjeseci.

Izvor: MN PRESS

Posljednja ponuda koja je trenutno adresirana na Ljutice Bogdana 1A odnosi se na El Fardua Bena koga traže dva kluba iz Saudijske Arabije. I napadač sa Komora je više puta bio na pragu odlaska iz Zvezde, ali se situacija uvek mijenjala i ostajao bi kako bi pomogao klubu - što se uvijek i ispostavljalo kao dobar potez.

Ipak, trenutno je Ben u drugom planu kod Dejana Stankovića i odigrao je samo 58 minuta ove sezone (što mu je opet bilo dovoljno da postigne gol), tako da neće biti iznenađenje ako napusti Srbiju u kojoj se odomaćio.

Njegova porodica je sa njim u Beogradu, u međuvremenu je Ben postao i državljanin Srbije i zbog tog momenta možda odluči da ostane u crveno-bijelom taboru, dok Zvezda ne bi imala ništa protiv da se rastane sa njim pošto mu ugovor ističe za godinu dana i izvjesno je da neće biti produžen.

S obzirom na to da se svakog dana očekuje i potvrda transfera Edmunda Ada i da Zvezda ima prilično glomazan kadar, neće biti iznenađenje čak i da prihvati većinu navedenih ponuda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC