• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne treba Zvezda da odlučuje da li će derbi biti pomjeren: Napadač Partizana ljut - "Pogledajte koliko više odmaraju!"

Autor Dragan Šutvić

Rikardo Gomeš poslije prolaska Partizana u grupnu fazu Konferencijske lige komentarisao činjenicu da "vječiti" derbi naredne sedmice nije pomjeren za jedan dan.

 rikardo gomeš o vječitom derbiju  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana plasirali se u grupnu fazu Konferencijske lige nakon što su eliminisali Hamrun na Malti. Bilo je neriješeno 3:3, a ukupan rezultat 7:4 doveo je crno-bijele do prvog šešira na žrebu.

U petak (14.30) će Partizan saznati rivale u Konferencijskoj ligi, a crno-bijeli su već okrenuti pripremama za paklenu sedmicu pred njima. Slijede mečevi protiv Radničkog 1923 i potom Crvene zvezde. Upravo je o "vječitom" derbiju govorio Rikardo Gomeš.

Napadač Partizana je postigao dva gola na Malti, ali poslije meča je prevashodno bio nezadovoljan odlukom da se "vječiti" derbi ne pomjeri sa naredne srijede (31. avgusta) na četvrtak (1. septembra). Kako kaže Rikardo, više instance su morale da reaguju, a ne da Zvezda odbija predlog Partizana.

"Moje mišljenje je da je to Savez morao da promijeni. Da ne dozvoli klubovima da odlučuju. Oni igraju u subotu, pa u srijedu. A prethodni meč im je bio u utorak. Pogledajte koliko dana više imaju od nas. U redu je, moramo tako, bićemo jaki i probaćemo da ih dobijemo", rekao je Rikardo poslije meča na Malti.

On je komentarisao i privikavanje Patrika Andradea i Fusenija Dijabatea na zahtjeve u Partizanu.

"Nekad ljudi ne shvataju da je potrebno vrijeme za prilagođavanje. Očekuju da čim dođe igrač, na prvoj utakmici, uradi velike stvari. Ponekad nije tako. Sad je Dijabate dobar, razumije kako radimo i igramo, siguran sam da će nam dosta pomoći, kao i njegov sunarodnik Hamidu Traore za koga mi je rekao da je dobar vezista. Prošle sezone sam probao da objasnim Kvinsiju Menigu značaj derbija, koliko je bitan ljudima u klubu i navijačima, razgovaraću i pred ovaj sa Patrikom Andradeom i Dijabateom, mada mi se čini da i oni shvataju kakva nas utakmica čeka i da će biti spremni za srijedu."

Poslije meča u četvrtak kasno uveče, Partizan u samo šest narednih dana ima dva velika testa u Superligi. Ne pomaže činjenica da su od Maltežana primili čak tri pogotka i ostali bez pobjede uprkos dva gola prednosti.

"Pozitivno je što smo se kvalifikovali. To je bilo i važno i klubu i igračima. Jedino što smo morali da pobijedimo. Vodili smo sa 3:1, ne smije da nam se dešava da onako primimo dva gola, jer na utakmicama poput ove moramo da dižemo samopouzdanje. Vjerovatno smo se opustili zbog rezultata u Beogradu. Čak i kad ne želite, dešava vam se da se opustite, onda vas rival napadne, zbog čega moramo da naučimo da igramo snažno 90 minuta. U grupnoj fazi svaka ekipa može da postigne gol", rekao je Rikardo i potvrdio riječi trenera Gordana Petrića da je igrao meč "pod blokadom".

"Primio sam injekciju dan prije meča i jednu neposredno uoči početka utakmice. To je žrtva koju moram da podnesem zbog sebe i ekipe. Jednostavno sam morao. Naravno da sam umoran, uz to je i teren bio katastrofalan, ali uradićemo sve da budemo spremni za Kragujevac. Moramo da pokažemo zašto smo Partizan, demonstriramo karakter iako je malo vremena za oporavak", poručio je Rikardo Gomeš.

Rikardo Gomeš poslije Hamruna
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC