• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA drakonski kaznila 8 klubova zbog kršenja pravila! Moraće da izdvoje milione - najgore prošao PSŽ!

Autor Dragan Šutvić

Donijeta je odluka o kaznama za čak osam evropskih klubova zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja.

 uefa kaznila osam klubova  Izvor: Profimedia

UEFA je odlučila, kaznila je osam evropskih klubova zbog finansijskog fer pleja. Timovi koji nisu poštovali ovo pravilo moraće sada da izdvoje velike svote novca i da za to plate. Najgore je prošao Pari Sen Žermen, dok su se Mančester siti, Čelsi, Barselona, Vest Hem, Napoli i Lester izvukli "zbog kovid restrikcija".

Objavljeno je zvanično saopštenje u kom se navodi da PSŽ, Roma, Inter, Juventus, Milan, Bešiktaš, Marsej i Monako moraju da plate ukupno 172 miliona evra. Sve to isplaćivaće u naredne tri-četiri godine tako što će im UEFA skidati dio novca koji zarade od plasmana u neko od evropskih takmičenja.

Možda će vas zanimati

Najgore je prošao PSŽ koji mora da plati 65 miliona evra, slijede Roma (35), Inter (26), Juventus (23), Milan (15), Bešiktaš (4), dok Marsej i Monako treba da izdvoje po dva miliona evropskih novčanica. Svi oni će to isplatiti u naredne tri godine, osim Intera i Rome koji su postigli sporazum da to učine za četiri godine, pa će ove sezone imati određene restrikcije zbog toga.

Kazne su zvanično saopštene i svi klubovi će odmah morati da plate jedan dio kazne prije nego što počne naplaćivanje po sezonama. Tako će Milan morati odmah da izdvoji dva miliona evra od ukupnih 15, Juventus 3,5, Inter 4, a Roma 5 miliona evra. PSŽ će odmah morati da uplati 10, a najmanje daju tri kluba - Monako i Marsej po 300.000, Bešiktaš 600.000 evra.

Uz spomenute klubove, UEFA je odlučila da oprosti kazne i Dortmundu, Bazelu, Union Berlinu, Fenerbahčeu, Fejenordu, Lionu, Rendžersu, Betisu, Antverpu, Sevilji, Trabzonu i Volfsburgu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC