• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najpoznatiji "kačket" Serije A stiže u Hrvatsku - Kozmi preuzima Rijeku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Temperamentni italijanski stručnjak dolazi na Rujevicu.

 Serse Kozmi preuzima Rijeku Izvor: EPA/Manuel De Almeida

Rijeka je dotakla dno i nakon poraza od Dinama proteklog vikenda ostala zakovana na posljednjem mjestu tabele hrvatske lige.

Čelnici riječkog kluba odlučili su se za promjene, pa će trener Fausto Budicin napustiti klupu, a na njegovo mjesto stiže ikona italijanskog fudbala.

Temperamentni Serse Kozmi, prepoznatljiv po „kačketima“ i energičnom vođenju utakmica, preuzima Rijeku, objavili su hrvatski mediji.

Njegova promocija najavljena je za podne na Rujevici, nakon čega će Kozmi krenuti u misiju spašavanja Rijeke koja je prije samo pet godina bila šampion Hrvatske.

Godinama su Riječani bili u samom vrhui hrvatskog fudbala, prošle sezone bili su i finalisti Kupa, ali ove sezone su u potpunom „kanalu“ i na sedam utakmica upisali su samo jednu pobjedu, te dva remija i četiri poraza.

Kozmi je u Italiji vodio brojne klubove, a posljednji je bio Krotone, kojeg nije uspio da spasi od ispadanja u Seriju B, pa mu prošle godine nije produžen ugovor.

Trenersku karijeru počeo je 1990. godine u amaterskom klubu Pontevekija, a deset godina kasnije preuzeo je svoj prvi klub u Seriji A, Peruđu koju je vodio četiri sezone i osvojio Intertoto kup. Nakon ispadanja iz lige preuzeo je Đenovu koju je uveo u najviši italijanski rang, ali se tamo nije dugo zadržao zbog neslaganja sa predsjednikom Enrikom Preciozijem.

Potom je vodio Udineze sa kojim je ušao u Ligu šampiona, a nakon “zebri” vodio je 11 klubova u Italiji prije svog prvog inostranog angažmana – dolaska u Rijeku.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC