• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi imenovao Tuhelovog nasljednika! Na "Stamford bridž" stigao dosadašnji strateg Brajtona, ugovor na pet godina!

Autor Dragan Šutvić

Londonski klub imenovao je novog šefa stručnog štaba.

 grejem poter novi trener čelsija  Izvor: EPA/ANDY RAIN

Samo dan nakon smjene Tomasa Tuhela, Čelsi je imenovao njegovog nasljednika!

Na "Stamford bridž" je stigao dosadašnji strateg Brajtona Grejem Poter, sa kojim su londonski "plavci" dogovorili saradnju na pet godina!

Možda će vas zanimati

Poter je početkom ove sezone bilježio sjajne rezultate sa Brajtonom (4-1-1), sa kojim je imao ugovor na još tri godine, ali poziv engleskog velikana, koji je u krizi rezultata od početka sezone, nije mogao da se odbije.

"Ponosan sam i uzbuđen što sam trener Čelsija, koji je fantastičan klub. Uzbuđen sam što ću imati priliku da sarađujem sa novim vlasnicima Čelsija i što ću moći da upoznam i sarađujem sa jednom sjajnom grupom igrača kako bismo stvorili tim na koji će navijači biti ponosni. Želio bih iskreno da se zahvalim i Brajtonu što mi je dao ovu priliku i posebno Toniju Blumu i svim igračima, osoblju i navijačima na iskrenoj podršci", rekao je Poter za zvanični sajt kluba.

Vlasnik Čelsija Tom Boli ushićen je zbog dolaska Potera.

"Radi se o dokazanom treneru i inovatoru u Premijer ligi koji se uklapa u naše vizije kluba. Ne posjeduje samo talenat koji je potreban za teren, već ima i osobine koje su veoma potrebne van terena, a koje će mnogo značiti Čelsiju u želji za stvaranjem uspješnog kluba. Imao je veliki uticaj u prethodnim klubovima i radujemo se njegovom uticaju i u Čelsiju", poručio je prvi čovjek londonskog kluba.

Trenersku karijeru Poter je počeo u Švedskoj, u taboru Estersunda, kojim je komandovao sedam i po godina (od januara 2011. do juna 2018. godine). Zanimljivo, u isto vrijeme je u ovoj državi, kao trener Sirijanske, radio i bivši strateg Borca Nemanja Miljanović, koji je u jednom od međusobnih duela uspio da "otkine" bod novom strategu Čelsija (1:1).

Na Ostrvo se vratio u ljeto 2018. godine postavši trener Svonsija kojim je komandovao jednu sezonu, nakon čega je sjeo na klupu Brajtona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC