• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rusija treba da se dogovori sa Srbijom, Bosnu kontroliše Amerika!" Bivši srpski fudbaler odgovorio Džeki i Pjaniću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U ruskim medijima snažno je odjeknula izjava nekadašnjeg defanzivca koji je godinama igrao u Premijer ligi Rusije.

 Nemanja Pejčinović o prijateljskoj utakmici BiH i Rusije Izvor: MN PRESS

Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Pejčinović oglasio se nakon što su fudbaleri iz Bosne i Hercegovine javno istupili protiv odigravanja prijateljskog meča njihovog tima i fudbalske reprezentacije Rusije. Igrač koji je veliki dio karijere proveo u ruskim klubovima pokušao je da objasnio kako su zemlje poput Bosne i Hercegovine pod kontrolom SAD!

Bivši igrač Crvene zvezde nedavno je u jednom intervjuu komentarisao političku situaciju u svijetu, a i tom prilikom su se na udaru našle Amerika i zemlje zapadnog svijeta. Tada je Pejčinović kritikovao ponašanje fudbalera koji su nakon rata u Ukrajini napustili ruske klubove i sebi pronašli novi angažman, a ovog puta su meta njegovih kritika prije svih bili Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Dvojica najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine javno su se osudili meč reprezentacije BiH i Rusije, koji je trebalo da se odigra 19. septembra. Iako je djelovalo da su svi detalji dogovoreni, pitanje je da li će se utakmica uopšte održati jer najveće zvijezde BiH ne žele da učestvuju na takvom susretu. To je zasmetalo i Pejčinoviću!

"Ne znam kako bih okarakterisao takvo ponašanje Bosanaca. Opet, politika igra ulogu u odbijanju. Sada su zemlje poput Bosne i Hercegovine pod kontrolom Amerike i zapada. Takvo ponašanje od njih je sasvim logično. Mislim da Rusija treba da se dogovori sa Fudbalskim savezom Srbije o održavanju prijateljske utakmice. Sada je ruskom timu potrebno da igraju mečeve, a Srbi neće odbaciti RFU na isti način kao što to pokušavaju Bosanci", rekao je nekadašnji srpski defanzivac.

Podsjećamo, Pejčinović je u Rusiji nastupao za Lokomotivu iz Moskve i Fakel, igrao je još u Njemačkoj, Francuskoj i Kini, a u Srbiji je nosio dres Rada, OFK Beograda, Crvene zvezde i Voždovca.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Modro

Neka onda Džeko i Miralem zimus riješe srajlijama grijanje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC