• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće fudbalska zvijezda, a "prodao se" košarkaškim snimkom: Imao je samo 14 godina kada je ovo uradio (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Benjamin Šeško će bez sumnje biti velika fudbalska zvijezda, a mogao je i na košarku...

 Benjamin Šeško košarka Izvor: Twitter/Sport_Klub_Slo/Screenshot

Mladi fudbaler Benjamin Šeško (19) sigurno vam je privukao pažnju na meču Slovenije i Srbije u Ligi nacija, kada je "orlovima" dao gol u Ljubljani, a ako ga ni tada niste zapazili - niste mogli da "pobjegnete" od vijesti o njegovom potencijalnom transferu ovog ljeta. Za njega su se otimali Mančester junajteda i Čelsi, da bi na kraju za potpis fudbalera Salcburga pobijedio "bratski" Lajpcig koji ga je doveo za 23 miliona evra, tako da će Slovenac nastaviti da igra u Red Bul porodici.

Ono što je zanimljivo je da je Šeško još od 2019. godine u Salcburgu koji ga je platio 2,5 miliona evra Domžalama, a ključan je bio jedan snimak sa košarkaških parketa.

"Benjamin je imao 14 godina i poslao sam ovaj snimak svim klubovima sa kojima smo razgovarali. Red Bul je poznat po stavljanju velikog naglaska na fizičke sposobnosti, slično engleskim klubovima. Sportski direktor Salcburga i ja se i dan danas šalimo da je Benjamin jedini fudbaler koga sam prodao na osnovu košarkaškog snimka", rekao je fudbalerov agent Elvis Bašanović u emisiji "Pod prečko".

Snimak o kome govori prikazuje mladog Šeška koji "zaglavljenu" košarkašku loptu kod koša uspjeva da izbaci nogom tako što je nevjerovatno visoko skočio, pa se akrobatski snašao, poput Zlatana Ibrahimovića.

To mu je donijelo lijep ugovor u Salcburgu u kome je igrao u mlađim kategorijama, pa išao na pozajmicu u filijalu Lifering. Visoki napadač je do sada odigrao 51 meč za Salcburg i zabilježio je 15 golova i devet asistencija, a od idućeg ljeta nosiće dres Salcburga, iako je Mančester junajted nudio znatno veći novac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC