• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmoćniji fudbaler svijeta se ovako "nagruvao": Otvorio frižider, a novinar u šoku - "Jedem kao konj!" (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Erling Holand ne robuje klasičnoj sportskoj ishrani, štaviše. Kod njega je meso hrana broj jedan.

 Erling Haland ishrana Izvor: YouTube/HaalandTheViking/Instagram/Erling.Haland/Screenshot/

Za norveškog napadača Erlinga Holanda često može da se čuje da je "čudo prirode" pošto je nevjerovatno brz sa visinom od 195 centimetara, uz to i izuzetno snažan, ali i milimetarski precizan pred protivničkim golom. Zaista nekada djeluje poput mašine koja je poslata na fudbalski teren, a u tome mu pomaže i strogo planirana ishrana o kojoj Holand već godinama vodi računa, s tim da će vas njegov koncept prilično iznenaditi - ne robuje "klasičnoj ishrani fudbalera".

Holand jede šest obroka dnevno i uglavnom svoju ishranu bazira na piletini i testeninama bez soli i ulja, konzumira dosta ribe i morskih plodova, ali tu su i stvari koje deluju da ne idu uz vrhunskog sportistu.

"Volim kebab. Ne jedem ga stalno, već nekoliko puta godišnje i to uglavnom kada sam kod kuće, to mi je i dalje omiljena hrana", rekao je Holand u jednom intervjuu i otkrio da ga najčešće konzumira kada odmara kod kuće u norveškom gradu Brineu, gdje je navikao na prosto uživa u hrani.

"Iskreno, jedem kao konj", pričao je Holand o svom poroku: "Zaista volim mnogo da jedem, a naročito volim čokoladnu tortu. Kada sam došao u Molde 2017. godine bio sam visok 187 centimetara. Kada sam odlazio, a to je dvije godine kasnije, imao sam 193 centimetra i 20 kilograma više", šokirao je javnost Norvežanin dok je igrao u Dortmundu, a ubrzo je njegov nekadašnji saigrač Ruben Gabrijelsen otkrio kako se Holand "napucao".

"Kada je 2017. godine došao u klub bio je nizak i iskreno nije bio tako dobar. Pomislio sam, možda će moći da igra u Norveškoj. Kada se vratio u klub, bio je jeb**o ogroman. Bio je kao životinja i ubijao je sve na treningu. Svi su se smijali i pitali ko je ovaj čovjek? Od tog trenutka se sve promijenilo...".

Najzanimljivija scena dogodila se kada ga je nedavno posjetio bivši norveški fudbaler, danas novinar, Jan Age Fjortoft, a Holand je pred njim otvorio frižider. "Čekaj, šta je to? Srce? I ti to jedeš? I jetru...", ostao je u šoku Fjortoft kada je Holand donio zamrznuto meso iz svog frižidera, poručivši da je to hrana koju često konzumira i pomaže mu da ostane snažan i brz kao što je to u ovom trenutku u Mančester sitiju.

"Brinem o svom tijelu, zato jedem najkvalitetnije proizvode. Mnogi su skeptični prema konzumaciji ove vrste mesa, tvrdeći da nije zdravo. Ja ovo meso dobijam od dobavljača čije životinje se hrane na otvorenom i u njihovom tijelu nema hemije", poručio je Holand dok se hvalio mesom iz frižidera.

Mnogi bi rekli da bi to mogao da mu bude problem u budućnosti, ali za sada Holanda ništa ne može da zaustavi - postigao je čak 14 golova na 10 mečeva za "građane".

Holand ishrana
Izvor: YouTube/Haaland The Viking

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC