• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edin Džeko pred Crnu Goru: Konačno se osjeti pozitivna energija! Petev: Glava je najbitnija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko kazao je kako su momci spremni za sutrašnju utakmicu, te da se dobro radilo i treniralo u prethodnom periodu.

 Ivajlo Petev i Edin Džeko najavili utakmicu BiH - Crna Gora Izvor: Anadolija/Elman Omić

"Atmosfera u reprezentaciji je pozitivna, osjeti se pozitivna energija, što nije bilo slučaj u posljednjih nekoliko okupljanja. Mi ćemo sutra dati sve od sebe na terenu, a vjerujem i navijači na tribinama", poručio je Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine pred sutrašnji meč u Zenici protiv Crne Gore, u okviru Lige nacija.

Bh. tim priprema se u Zenici gdje će u petak, 23. septembra, odigrati derbi utakmicu petog kola grupe 3 UEFA Lige nacija B protiv susjedne Crne Gore. Tri dana poslije u posljednjem, šestom kolu Bosna i Hercegovina biće gost Rumuniji.

Možda će vas zanimati

Na konferenciji za novinare obratili su se selektor Ivajlo Petev i kapiten Edin Džeko. Petev je konstatovao kako su svi igrači raspoloženi i spremni za sutrašnju utakmicu.

"Od ponedjeljka do danas sve je bilo pod kontrolom. Najbitnije je kako ćemo izgledati sutra. Ja sam siguran da će biti zalaganja. Za nas je jako bitno da sutra pobijedimo. Tri boda su veoma važna", rekao je Petev.

Dodao je da je važno da sutra svi budu "zdravi u glavi tokom utakmice".

"Da ne padamo psihički i da ne izgubimo glavu kao što je to bili u nekim drugim utakmicama. Glava je najbitnija. Mi moramo sutra hladne glave odigrati svih 90 minuta", rekao je Petev.

Odgovarajući na pitanja novinara šta misli o reprezentaciji Crne Gore, Petev je kazao:

"Po meni je Crna Gora jaka reprezentacija, ima dosta iskusnih igrača, isto tako i mladih igrača po strani."

Kapiten Edin Džeko kazao je kako su momci spremni za sutrašnju utakmicu, da se dobro radilo i treniralo u prethodnom periodu.

"Sigurno da nam je, prije svega, drago što se nalazimo u ovakvoj situaciji (na tabeli), sami odlučujemo o svojoj sudbini, na svom stadionu, pred svojim navijačima. Ekipa zna šta nas očekuje sutra, odnosno zna šta bi nam značila eventualna pobjeda", poručio je Džeko.

Dodao je kako je ovo prvo okupljanje od nekoliko posljednjih u kojem se osjeti pozitivna energija.

"U posljednje vrijeme situacija nije bila takva. Dosta negativne energije stvorilo se oko ove reprezentacije, da li zbog selektora, da li zbog predsjednika, saveza, Džeke, Pjanića... Uz sve to mislim da je ekipa napravila dobre rezultate i ovaj sutrašnji rasprodani stadion sigurno to i dokazuje", rekao je Džeko te dodao:

"Mi ćemo sutra dati sve od sebe na terenu, a vjerujem i navijači na tribinama."

Govoreći i o tome kakvu utakmicu očekuje sutra, Džeko je očekuje da će biti teška.

"Sutra očekujem tešku utakmicu, Crnogorci imaju šansu da, na neki način, i oni budu prvi. Mislim da njima ne odgovara neriješen rezlutat i, možda, očekujem da malo budu više ofanzivniji. Utakmica sigurno neće biti lagana", poručio je Džeko.

Dodao je na kraju kako vjeruje da postoji veliko poštovanje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore te kako nema razloga da sutra bude drugačije.

"Imamo veliki respekt prema Crnogorcima, isto kao što su oni pokazali prema nema. To je ono što treba da bude normalno. Vjerujem da će tako biti. Normalno, na terenu toko 90 minuta nema prijatelja", zaključio je Džeko.

Utakmica se igra u terminu od 20.45 časova.

(MONDO/Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC