• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam htio Zvezdine pare, samo da odem: Italijan je bio promašaj, a sad je opleo - "Tamo stadioni ne liče na stadione!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kristijano Pičini je u intervjuu za jedan italijanski medij otkrio nešto više o svojih šest neuspješnih mjeseci u Crvenoj zvezdi.

 Kristijani-Picini-nije-htio-novac-od-Crvene-zvezde Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se proteklog ljeta spremala za napad na Ligu šampiona, ali pomalo i neočekivano, usred tih planova, ostala je bez jednog od zimskih pojačanja od kog se očekivalo da mnogo toga donese crveno-bijelima. Italijan Kristijano Pičini raskinuo je ugovor sa šampionom Srbije i napustio Ljutice Bogdana poslije samo šest mjeseci.

Nekadašnji igrač Fiorentine i Valensije od tada je uspio da pronađe angažman u Magdeburgu, njemačkom drugoligašu. Sada je za italijanske medije govorio u opširnom intervjuu, a posebno su bile zanimljive njegove riječi o Crvenoj zvezdi.

Pičini je sredinom jula sporazumno raskinuo ugovor sa Zvezdom nakon što je razočarao svojim igrama i nije se uklopio u novu sredinu. Više nije bilo prostora za čekanje, a sada je Italijan otkrio da tom prilikom uopšte nije mario za finansijske uslove.

"Imao sam još dvije godine ugovora u Zvezdi ali istina je da se tamo nikada nisam adaptirao. Nivo igre nije visok ali je komplikovano u vidu ideologije, infrastrukture, mentaliteta… Igrate na stadionima koji ne liče na stadione", počeo je Pičini u intervjuu za "Kronake di spoljatojo".

"Iako su me čekale kvalifikacije za Ligu šampiona nisam želio da ostanem i raskinuo sam ugovor. Nisam želio ni novac, ni bilo šta drugo. Samo da odem. Oni su to plasirali kao da nisam bio na zadovoljavajućem nivou forme što nije tačno. Tada sam se dva puta našao i na preliminarnom spisku reprezentacije. Istina je da sam jako naporno radio da bih vratio karijeru na pravi put i da svima dokažem da sam dobar. U Crvenoj zvezdi nisam bio srećan, nisam uživao u fudbalu i zajedno sa porodicom sam odlučio da odemo. Tražio sam raskid ugovora jer sam mislio da ću kao slobodan igrač imati bolju šansu da nađem novu sredinu", objasnio je Pičini svoju verziju događaja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC