• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektoru Švedske smetala srpska djeca na tribinama!? Kukao nakon debakla u Beogradu - čudno, nek se UEFA pozabavi time!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor švedske reprezentacije Jane Anderson nije zadovoljan što je UEFA dozvolila da na tribinama stadiona "Rajko Mitić" budu djeca.

 Selektoru-Svedske-smetaju-deca-na-tribinama. Izvor: MONDO/Uroš Arsić/YouTube/Fifa/Screenshot

Iako nikome nije bilo jasno zbog kakvog je rasizma UEFA kaznila Srbiju, tribine stadiona "Rajko Mitić" nisu bile potpuno prazne na meču petog kola Lige nacija protiv Švedske. Nekoliko hiljada djece je sa istočne tribine bodrilo fudbalere Srbije koji su došli do lake i rutinske pobjede nad Skandinavcima (4:1), pa tako stadion nije "zvrjao prazan" i nije se igralo u užasnoj atmosferi kakvu inače donose kazne iz Niona...

Međutim, nije to svima bilo po volji. Selektor reprezentacije Švedske Jane Anderson ponio se kao pravi mrgud i zasmetalo mu je što je Srbija imala bilo kakvu podršku sa tribina, odnosno nije mu bilo pravo što su tu djeca.

"Ne utiče na nas, navikli smo na publiku, ali je...čudno. Vrlo čudno. To je ta 'stroga kazna' koju vam UEFA izrekne kada vam kaže da morate da igrate bez publike", bio je sarkastičan do srži selektor Švedske u razgovoru za "Viaplay" poslije utakmice.

"Čudno, baš čudno... Ali, UEFA će morati sa tim da se pozabavi. Mi ćemo da igramo fudbal", dodao je ogorčeni selektor Švedske kome nikako nije prijalo što su djeca od sedam do 14 godina pravila "vrisku" cijelu utakmicu, posebno kada su "orlovi" imali loptu - što je bilo u najvećem dijelu utakmice.

Za to vrijeme Janea Andersona mediji u Švedskoj već smenujuju, reprezentacija ne igra u skladu sa svojim renomeom, pa je u opasnosti da "sklizne" u treći rang evropskog fudbala - u "C" diviziju.

U slučaju da Srbija ne pobijedi Norvešku u utorak u Oslu, to i ne bi odgovaralo. Srbija ima odličan učinak protiv Švedske u ovogodišnjoj Ligi nacija (šest bodova) i bio bi izbrisan ukoliko bi ih savlada Slovenija, reprezentacija protiv koje su osvojili dva boda manje i to bi moglo da utiče na srpske šanse da se izbore za drugi šešir na Evropskom prvenstvu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

A da sada kazne Šveđane zbog ovakve šovinisričke izjave?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC