• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saudijske gazde daju bogatstvo igračima da odu iz Njukasla: Daju milione svakog mjeseca za svoj "škart"!

Autor Haris Krhalić

Njukasl ne žali novac da dovede pojačanja, ali i da plaća igrače koji više nisu u klubu.

 Njukasl plaća daje ogroman novac svojim bivšim fudbalerima Izvor: Profimedia

Otkako su Saudijske gazde preuzele Njukasl, ovaj klub ulaže ogroman novac i pokušava da privuče najveće fudbalske zvijezde na Sent Džejmsis Park. To se do sada nije desilo pa su uglavnom dovodili premijerligaške igrače poput Nika Poupa, Dena Burna i Kjerana Tripijea, a u toj tranziciji neki fudbaleri koji su odranije u klubu su morali da napuste ekipu.

Ljetos je čak 20 igrača otišlo iz kluba, a petorici klub i dalje plaća ogromne svote novca, iako nisu u ekipi. Tako napadač Dvajt Gejl dobija od Njukalsla 60.000 funti nedjeljno iako igra za Stouk. On je raskinuo ugovor sa Njukaslom, ali je sklopio takav dogovor da mu se razlika u plati između one koju je imao u Njukaslu i sadašnje u Stouku i dalje isplaćuje iz kase tima sa Tajnsajda!

Vezista Džef Hendrik je potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom 2020. godine, ali je poslije samo 27 utakmica odigranih za klub pozajmljen Kvins Park Rendžersu. Ovaj klub plaća samo mali dio njegove plate tako da Njukasl nedjeljno za njega mora da plaća 50.000 funti, a pritom mu ugovor važi do juna 2024.

Defanzivni vezista Ajzak Hejden je još gori slučaj po klub jer je ovaj 27-godišnjak 2020. potpisao šestodišnji ugovor sa klubom! Sada je van svih planova pošto je prošle godine odigrao 14 mečeva u Premijer ligi. Poslat je u Norič koji plaća dvije petine njegovih primanja i Njukasl i za njega daje 50.000 funti nedjeljno.

Na kraju je tu i Argentinac Federiko Fernandez. Ovaj iskusni štoper potpisao je novi dvogodišnji ugovor u julu 2021. godine i sačekaće istek ovog dogovora u Elćeu. Pozajmljen je španskom timu koji ga skoro uopšte ne plaća, pa tako Njukasl daje 45.000 funti nedjeljno za njega.

Bogatim saudijskim gazdama za sada to nije problem, ali pitanje je dokle će htjeti da plaćaju igrače koji ne igraju i to ovakvim svotama novca.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC