• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramota! Nacistički pozdrav, ustaške zastave i "Za dom spremni" u finalu kupa: Hrvati zgrozili cijeli kontinent ovim

Autor Haris Krhalić

Hrvatski klub stigao je do finala kupa u Australiji, a scene sa stadiona sve su zgrozile.

 Ustaški pozdrav na finalu Kupa u Australiji Izvor: Twitter/screenshot/GLR_Clarke/AusSportsGuy1

Sramne scene viđene su na finalu kupa Australija na kome su igrali Mekartur i Sidnej Junajted 58, klub ranije poznat pod imenom Sidnej Kroacija. Mekartur je pobijedio sa 2:0, a navijači kluba koji oko sebe okuplja hrvatske imigrante u Australiji nisu tokom utakmice prestajali sa uzvikivanjem ustaških parola. 

Orilo se na "Vestern Sidnej" stadionu "Za dom spremni" i to tako što je jedna tribina vikala "Za dom", a druga odgovarala sa "spremni". Klub hrvatskih iseljenika Sidnej junajted 58 u svom grbu ima ustašku šahovnicu sa prvim bijelim poljem, a zastave sa tim simbolom su bile svuda među navijačima. 

Snimljeni su i neki navijači na tribinama koji salutiraju i pokazuju fašistički ustaški pozdrav, pa je sve ovo bacilo sijenku na fudbal i inače senzacionalan dolazak kluba u finale kupa. Pogledajte kako je to izgledalo na stadionu i ispred njega: 

Sidnej junajted je morao da promijeni ime iz Sidnej Kroacija osamdesetih godina zbog zakonske regulative u Australiji koja više nije dozvoljavala nacionalne predznake u imenima klubova, pa su tako za novo ime uzeli Sidnej junajted uz broj 58 koji simbolizuje godinu osnivanja ovog kluba. Ovaj klub je postao prvi drugoligaš koji je u Australiji došao do borbe za trofej kupa.

Uspjeli su da izbace sve rivale iako su uglavnom igrali sa prvoligašima poput Vestern junajteda i Brizbejn roara, pošto je finale igrano u Sidneju najviše navijača na tribinama je bilo iz tog grada i navijali su za hrvatski klub, ali ovakve poruke su sve pokvarile:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC