• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestvarno - Srbija nikad nije bila ovoliki favorit!

Autor Dragan Šutvić

"Orlovi" su dobili povoljnu grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali ove brojke najbolje dokazuju koliki će zapravo favoriti biti za odlazak u Njemačku 2024. godine.

 srbija favorit za plasman na euro 2024  Izvor: MN Press/Twitter/@We_Global/Printscreen

Reprezentacija Srbije prošla je odlično na žrijebu kvalifikacionih grupa za EURO 2024 u Nemačkoj! "Orlovi" će na putu za EURO 2024 igrati u grupi sa selekcijama Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije, a u mečevima koji su na programu tokom 2023. godine, biće favoriti za plasman na završni turnir.

Toga je svjestan i selektor Dragan Stojković - Piksi, koji je poslije žrijeba izjavio da ga ne zanimaju nikakve kalkulacije, jasno poručivši da će se njegova ekipa plasirati na prvo Evropsko prvenstvo poslije 24 godine. Ali statističari su izračunali koliko su zapravo ogromne šanse "orlova" na putu ka Njemačkoj!

Srbija se našla u jednoj od povoljnijih grupa. Izbjegnute su najjače selekcije iz prvog šešira, dok su iz preostalih dobijeni "protivnici po meri". Zbog toga je mnogo onih koji već sada vjeruju da će Piksijeva ekipa imati odličnu priliku da prekine "post" i konačno se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

Statističari iz "We Global Football" su odmah poslije žrijeba napravili kompjuterske kalkulacije o tome koja selekcija ima kakve šanse da se nađe među dva najbolja tima u grupi i plasira se u Nemačku. Brojni faktori su dio ove računice, a Srbija je jedan od najvećih favorita - "orlovima" se daju 98.32% šansi da se direktno plasiraju na EURO 2024!

Samo su Portugal, Danska i Švajcarska ispred Srbije po procentima koji im se daju da završe na jedno od prva dva mjesta u svojim kvalifikacionim grupama, što znači da se čak 49 selekcija nalazi iza "orlova" po šansama za EURO (a tu je i suspendovana Rusija kao 50. ekipa). Po ovom modelu, skoro da ne postoji scenario po kojem se Srbija ne bi domogla završnog turnira. Uz "orlove" bi se u Njemačku plasirala i Mađarska i to sa 88.92% šansi. Dakle, vrlo je jasno koliko će mala biti očekivanja na preostalim selekcijama u našoj grupi:

  1. Srbija - 98.32%
  2. Mađarska - 88.92%
  3. Crna Gora - 9.00%
  4. Bugarska - 3.48%
  5. Litvanija 0.28%

Prema njihovoj računici, najveće šanse da se na EURO plasiraju imaju selekcije Portugala, Danske, Švajcarske, Srbije, Belgije, Poljske, Hrvatske, Mađarske, Italije, Češke, Engleske, Španije, Holandije, Velsa, Francuske, Švedske, Norveške, Slovenije, Izraela i Slovačke, dok bi se preostala tri tima čekala kroz baraž mečeve u Ligi nacija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC