• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA izbacuje još jednu reprezentaciju iz kvalifikacija za EURO 2024?

Autor Dragan Šutvić

UEFA razmatra sankcije Bjelorusiji nakon što je Aleksandar Lukašenko povukao nove poteze.

 uefa izbacuje bjelorusiju iz kvalifikacija za euro 2024  Izvor: Profimedia

Rusija je izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zbog ratnog sukoba u Ukrajini, a njihovim stopama mogla bi i Bjelorusija. Iako je ta država regularno izvučena na žrijebu prethodnog vikenda, novi potezi države, odnosno njihovog kontroverznog predsjednika Aleksandra Lukašenka, mogle bi da nateraju UEFA da napravi presedan i da ih izbaci iz kvalifikacija - samim tim i da im zabrane potencijalno učešće na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Kao razlog za ovakvo razmatranje UEFA navodi se dogovor Lukašenka i Putnika oko "razmještanja zajedničkih regionalnih trupa" kojima se potencijalno i Bjelorusija uvodi u ratni sukob, pa će Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici razmotriti sve okolnosti i neće bježati čak ni od najteže kazne, prenosi "Atletik".

Možda će vas zanimati

Prema pisanju ovog medija, "UEFA sve vrijeme prati situaciju" u Bjelorusiji i nije isključeno da će uskoro reagovati nakon što su se njihove trupe rasporedile na granici sa Ukrajinom, a dobro je poznato da su od ranije "na tankom ledu" pošto im je prethodno prijetilo i izbacivanje iz Lige nacija.

Napravljen je kompromis i Bjelorusija je na neutralnom terenu, i to u Novom Sadu, odigrala svoje uslovno rečeno "domaće" utakmice, ali kako nema pomaka u pogledu političke situacije - možda dođe i do većih kazni.

Ako bi Bjelorusija bila izbačena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u njihovoj grupi "I" ostalo bi pet reprezentacija. To su Švajcarska, Izrael, Rumunija, tzv. Kosovo i Andora, kojima bi bilo nešto lakše da se plasiraju na turnir, iako je Bjelorusija u redu najvećih autsajdera grupe. Za to vrijeme je nastao problem oko potencijalnog meča "Kosova" i Rumunije, pa će UEFA imati pune ruke posla u narednim mjesecima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC