• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To što sam naučio od Piksija pamtiću do kraja života! Sergej za FIFA: Kad ti "selebriti" pokaže grešku...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

O tome kakav je uticaj na igru reprezentacije Srbije imao Dragan Stojković najbolje govore riječi Sergeja Milinković-Savića.

 Sergej-Milinkovic-Savic-o-Piksiju Izvor: MN Press/Twitter/FSSrbije

Sergej Milinković-Savić igra nevjerovatno ove sezone za Lacio i već je učestvovao u deset golova svog tima u Seriji A. Postigao je tri pogotka i asistirao za još sedam, a njegova odlična forma sigurno raduje i srpskog selektora Dragana Stojkovića na 40 dana do početka Svjetskog prvenstva u Kataru. Već sada vlada velika euforija među srpskim navijačima, "zapalila" ih je i objava FIFA, a za to vrijeme SMS pokušava da smiri strasti.

U intervjuu za zvanični sajt FIFA, Sergej poručuje da treba da budemo "realistični kada su očekivanja" u pitanju i da ne treba da se zanosimo uoči Mundijala, odnosno da imamo isti pristup kao i u kvalifikacijama.

"Idemo utakmicu po utakmicu i pokušaćemo da vežemo dobre rezultate. Naš cilj je da prođemo grupu", ispričao je Sergej za zvanični sajt FIFA i podsjetio da je i prije četiri godine u Rusiji bio dio tima koji je u grupnoj fazi igrao protiv Švajcarske i Brazila, s tim da je sada umjesto Kostarike - tu Kamerun.

SAMO SRBIJA

"Rođen sam u Španiji, a kasnije sam živio u Austriji. Moja mama je Srpkinja, otac je iz Bosne i Hercegovine. Mnogo vremena smo tokom odmora provodili u Srbiji. I to je razlog zašto sam izabrao reprezentaciju Srbije. Iako nisam odrastao ovdje, mnogo vremena sam proveo u Srbiji i imao sam želju da nosim ovaj dres".

"Prvo sam bio razočaran zbog žrijeba, bilo bi lijepo da igramo sa novim reprezentacijama, ali kad sam razmislio pomislio sam da je to dobra stvar. Pokušaćemo da ostvarimo bolje rezultate nego u Rusiji. Iskreno, jedva čekam Svjetskog prvenstvo".

Sergej Milinković-Savić je u intervjuu posebno apostrofirao i značaj selektora Dragana Stojkovića kod koga je "vaskrsnuo" u reprezentaciji, a nedavno su se vidjeli i u Rimu. Time je Piksi dao do znanja Sergeju da misli na svoje igrače i kada nije državni tim u prvom planu, što je velika razlika u odnosu na ranije.

"Kada je Stojković postao selektor bilo nam je čudno da imamo tako poznatu ličnost za trenera, da će upravo on isticati gdje griješimo i slične stvari. Prošla je godina otkako je selektor, možda i malo više, a definitivno sam naučio mnoge stvari od njega koje će mi biti korisne do kraja karijere. Njegov status 'selebritija' je takođe bio veoma koristan, pošto nam je dao ono šta nam je zaista trebalo - oblikovao nas je u pravi državni tim. Prenio nam je znanje i to je sigurno jasno svima koji su gledali ovaj tim u kvalifikacijama", zaključio je Sergej.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC