• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj Partizan će postići uspjeh poput onog u Njukaslu! Kralj najavljuje pojačanja na zimu: I njih dvojicu ćemo zadržati!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj očekuje da će crno-bijeli biti još jači na početku 2023. godine.

 Ivica-Kralj-o-Partizanu-Njukaslu-Dijabateu-i-Nathu Izvor: MN Press/YouTube/FK Partizan Beograd/Printscreen

Fudbaleri Partizana spremaju se za novi evropski izazov, pošto će u četvrtak (18.45) ugostiti Keln, u njihovom drugom međusobnom okršaju u sedam dana. Biće to prilika za crno-bijele da iskoriste "prvu meč loptu" u borbi za evropsko proljeće, kako je rekao trener Gordan Petrić. Ali uoči tog susreta, o evropskim utakmicama i još mnogo čemu, govorio je i Ivica Kralj, proslavljeni golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

Poslije turbulentnog početka sezone, brojnih promjena u igračkom kadru tokom ljeta i kasnijih odlazaka Ilije Stolice i Ivice Ilieva, Kralj je postao novi sportski direktor Partizana. A upravo on ističe da bi pred crno-bijelima mogao da bude mirniji period.

Nekadašnji čuvar mreže ističe da će crno-bijeli učiniti sve da tokom zime u timu ostanu nosioci igre ekipe, poput Fusenija Dijabatea i Bibarsa Natha, igrača koji u proteklom periodu pružaju partije na vrlo visokom nivou. Na pomen takvih ideja, Kralj navodi da će oni ostati u klubu i ubuduće, ali najavljuje i pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Ubijeđen sam da će svi, pa i Dijabate i Natho, ostati dio Partizana. Jedino ako se pojavi 'nepristojna' ponuda. Ne samo da očekujem da ostanu, nego da ojačamo kadar. Biće sigurno nekoliko pojačanja na zimu. Navijači bi bi trebalo da brinu, svi koji su sad tu će i ostati, a dovešćemo novajlije kako bismo bili jači na proljeće", počeo je Kralj i "Partizanovom podkastu". On ističe da je veoma zadovoljan partijama Aleksandra Popovića, momka koji obavlja dužnost koju je i on nekada imao.

"Vjerujem kako u Popovića, tako i u Stevanovića i Lukača. Oni su naši čuvari, od njih krećemo ka daljim linijama odbrane. Popović brani fantastično, nadam se da će i u budućnosti biti dio našeg tima."

Naravno, nije moglo da prođe bez sjećanja na Partizanov podvig protiv Njukasla i ulaska u Ligu šampiona 2003. godine. Kralj pronalazi paralele s tim periodom.

"Pred put na Ostrvo su svi mislili da nemamo nikakve šanse, a to ubjeđenje i volju kakvu smo negovali između nas liči mi da ima i ova ekipu, čim može da igra sa Nicom, koja ima budžet od 200.000.000 evra ili pokaže kvalitet protiv Kelna, iako Nijemci raspolažu sa 100.000.000 evra. Njukasl je tad bio favoriti sa najboljim igračima Engleske, nadamo se da se nešto slično može da se ponovi u narednim godinama."

Poslije slabog starta sezone, sportski direktor crno-bijelih kaže da su sada stvari sve bolje.

"Krenuli smo kako niko nije očekivao, nezadovoljstvo navijača je bilo opravdano, sad igramo kvalitetno, ne mogu da kažem kako lako pobjeđujemo, ali to činimo lakše nego prije. Svi žele da nas pobijede i pokažu kako mogu da nam pariraju. Baš iz tog razloga apelujem na navijače da podrže ekipu", kaže Kralj, koji je prokomentarisao to što je kapacitet stadiona smanjen na 24.000 gledalaca.

"Možemo i u takvim okolnostima da napravimo sjajnu atmosferu. Očekujem da tribine budu dobro popunjene, momci su zaslužili. Nadam se da će istok, zapad i jug biti kao jedan, ako ne daju vjetar u leđa u kritičnim trenucima onda Partizan nije – Partizan. Pričam iz ličnog iskustva i nadam se da ćemo se radovati zajedno", rekao je Ivica Kralj.

Partizanov podcast - Ivica Kralj
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC