• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za utakmicu godine: Petrić dobio pojačanje za Keln, ovog puta nema iznenađenja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Partizana u četvrtak (18.45) dočekuju Keln u meču Konferencijske lige, a ovog puta Gordan Petrić ne bi trebalo da napravi iznenađenja u startnoj postavi kao što je to bilo prošle sedmice.

 Partizan - Keln sastav Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Ako je Partizan mogao da ode u Njemačku, izvede dvojicu napadača i dva krilna igrača i svejedno upiše pobjedu, jednu od većih evropskih u posljednjih nekoliko decenija, luksuz "faktora iznenađenja" neće imati u revanš susretu. Jer samo sedam dana kasnije, crno-bijeli ponovo igraju protiv Kelna, u utakmici 4. kola grupne faze Konferencijske lige. U Humskoj se igra utakmica koja bi mnogo toga mogla da riješi.

Kao što je i trener Gordan Petrić rekao u najavi meča, istina je da je ovo "prva meč lopta", ako ne da Partizan bilo šta matematički obezbijedi, a onda bar da ostvari veliki korak ka novom evropskom proljeću. Ali baš zbog prošlonedjeljnog podviga na "Rajn Energi" stadionu crno-bijeli uporno ponavljaju "ova utakmica će biti daleko teža".

Tako nešto je racionalno očekivati. Keln je u prvom meču napravio nekoliko promjena u startnoj postavi, a to blago potcjenjivanje im se obilo o glavu. Sada su svjesni da u Humsku moraju da dođu spremni da uzvrate udarac. Crno-bijeli će zato morati da još više "zagrizu" i pokušaju da se potvrde kvalitetom u još jednom okršaju.

Za tako nešto, Gordan Petrić će ponovo napraviti promjene u timu koji će izaći na megdan "jarčevima". Ovog puta neće biti tandema Rikardo Gomeš - Andrija Pavlović u špicu napada, pa bi trebalo očekivati neka lica koja nismo vidjeli u Kelnu.

Ovo je tim crno-bijelih koji bi mogao da se suprotstavi bundesligašu.

U ODBRANI JE JASNO: NEMA ROTACIJA - NEMA MUKA

Izvor: Profimedia

Pričao je Igor Vujačić dan pred utakmicu da mu pomaže činjenica da su crno-bijeli ustalili jedan štoperski tandem i što više ne mijenjaju sisteme i partnere u centralnoj defanzivnoj liniji. To je omogućilo odbrani da se bolje uigra, a primjetno je i da ona postaje sve čvršća, kao što je recimo bila prošle sezone.

Zato ni ovog puta ne treba očekivati promjene na ovom dijelu terena. Aleksandar Popović će biti među stativama i poslije odlične partije u Njemačkoj ako je neko i imao sumnji u mladog golmana, one su do sada iščezle. Na desnom beku će i ovog puta biti Aleksandar Filipović, koji je i u Kelnu dobio prednost u odnosu na Marka Živkovića.

Štoperi će očekivano biti Vujačić i Svetozar Marković, tandem koji sve bolje funkcioniše. Naravno, na mjestu lijevog beka će i ovog puta biti kapiten Slobodan Urošević. Ali šta se može očekivati na sredini terena?

PROMJENE U VEZNOM REDU - VRAĆA SE BELIĆ

Izvor: MN PRESS

Nesmotreni potez Kristijana Belića u prvom meču protiv Slovacka koštao ga je propuštanja 70 minuta meča u Češkoj i još 180 u duelima protiv Nice i Kelna. Od tada je Partizan primio tek dva gola i postigao pet, ali odrađena suspenzija mogla bi da ga vrati u startnu postavu.

Razlog bi bio taj kako bi Bibars Natho mogao da se pusti na nešto ofanzivniju poziciju, bližu protivničkom golu. U Njemačkoj nije bilo ni Belića i Ljubomira Fejse, pa je Izraelac morao da čini centralni tandem uz Hamidua Traorea. Sada bi Traore mogao da sa mladim srpskim vezistom zaigra u paru. To bi značilo da bi Natho bio nešto ofanzivniji, iako se prije šest dana odlično snašao u novoj roli.

U NAPADU VIŠE OPCIJA, ALI...

Izvor: MN PRESS

Poslije meča u Kelnu, može se reći da Partizan ima više opcija. Tu je sada varijanta po kojoj i Andrija Pavlović može da počinje mečeve i odradi dobar posao, a tu je i činjenica da se Danilo Pantić vratio u pogon i da će u narednom periodu moći sve više da pomogne. Ipak, i pored svega toga, iznenađenja ne bi trebalo očekivati.

Partizan će u najvažniju evropsku utakmicu u sezoni do ovog trenutka izaći sa provjerenim snagama. Na desnom krilu će Fuseni Dijabate pokušati da bude podjednako opasan u Humskoj kao što je bio protiv Nice. Kvinsi Menig će na suprotnu stranu, dok će Rikardo Gomeš predvoditi napad.

Štaviše, mogao bi i Gordan Petrić svu trojicu da lijepo motiviše porukom da će i ovo biti prilika za trio crno-bijelih da urade više nego u Njemačkoj. Tada su Dijabate i Menig imali dobrih momenata, ali ne i dobru završnicu, dok se Rikardo nikako nije snalazio. Možda sve to nadomjeste u četvrtak uveče.

PARTIZAN: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Traore - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC