• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović ima jednu želju - Srbiju i Belgiju u finalu Mundijala!

Autor Dragan Šutvić

Aleksandar Mitrović dao je zanimljiv intervju za belgijske medije, pričao je i o finalu Svjetskog prvenstva.

 mitrović želi srbiju i belgiju u finalu svjetskog prvenstva  Izvor: MN PRESS

Aleksandar Mitrović ima jednu želju - Srbiju i Belgiju u finalu Svjetskog prvenstva. Zvuči lijepo, zar ne? Otkrio je srpski napadač to u intervjuu za belgijski "Nieuwsblad". Pričao je o klupskoj karijeri, reprezentativnim željama i ciljevima, ličnim planovima, pa i o poređenju sa Alanom Širerom. Za sada mu u londonskom klubu ide odlično, dao je 102 gola i obara rekorde kao od šale. Uskoro bi mogao da postane i najbolji strijelac u istoriji kluba.

Možda će vas zanimati

Prošle sezone u Čempionšipu je dao 43 pogotka, oborio je rekord, dok je ove godine u Premijer ligi nastavio da trese mreže i da ispisuje nove stranice istorije.

"Da mi je neko pričao ovo, rekao bih mu da je lud, ali kada vjerujete u sebe sve je moguće. Osjetio sam dobru vezu sa saigračima i navijačima u Fulamu. Utakmice se ređaju, samopouzdanje je sve veće, saigrači pomažu. Ipak, ne igram fudbal da bih obarao rekorde. Naravno, biće lijepo jednog dana kada ostarim da uđem na 'Gugl' i vidim koliko sam golova dao, ali sam tu da pomognem timu. Ne želim da se kajem ni zbog čega. Širer? Postoji samo jedan Alan Širer, nema potrebe za takvim poređenjem. Imali smo i drugačiji put, još uvijek pamtim koliko kritika sam dobijao u Anderlehtu, sve to je dio života i karijere", rekao je Mitrović.

Koliko nema pravila pokazuje i karijera Mitrogola. Protiv Škotske je promašio penal za plasman na Evropsko prvenstvo, pa je dao gol za pobjedu u Portugalu koji je odveo "orlove" na Mundija u Kataru.

"Prvo sam promašio taj penal i koštao Srbiju plasmana na EURO, bilo je užasno zaista. Godinu dana kasnije dao sam gol u Lisabonu za plasman u Katar i to je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Posebno pošto sam par dana prije toga povrijedio tetivu i ljekar mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren. Imam neke svoje želje, volio bih jednog dana opet da zaigram u Anderlehtu, Belgija je moja druga domovina. Zato mi je scenario iz snova da u finalu Svjetskog prvenstva igraju Srbija i Belgija. Zamislite to."

Dosta se Aleksandar smirio u posljednje vrijeme. Znao je ranije da proslavlja golove na kontroverzan način, da često bude na udaru kritičara i zbog toga. Ne želi tako nešto sebi više da dozvoli.

"Sada razmislim dobro prije nego što nešto kažem ili uradim. Kontrolišem emocije. Impulsivan sam i dalje, ali se pazim. Prošle sezone u Čempionšipu dobio sam 10 žutih kartona, ja sam pobjednik", zaključio je Mitrović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC