• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo gostuje debitantu u eliti, Dudić poziva na oprez: Dobro se brane i postave, imaju jednog od najboljih napadača!

Autor Dragan Šutvić

Sarajlije će u petak gostovati Slogi Meridian.

 dudić najavio utakmicu sloga sarajevo Izvor: Promo/FK Sarajevo

Nakon trijumfa nad Borcem (1:0), fudbaleri Sarajeva optimistično ulaze u duel sa dobojskom Slogom Meridian na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči, zakazan za petak od 18.00 časova.

Ipak, u najavi duela na oprez poziva činjenica da je tim Zorana Ćurguza u dosadašnjem toku sezone uspio da na domaćem terenu matira Velež i Zrinjski, ali i da "otkine" dva boda Borcu.

Možda će vas zanimati

"Sve to nam govori da se radi o dobroj ekipi, kompaktnoj. Dobro se brane, postave se dobro, imaju prema naprijed Kulenovića koji je među najboljim napadačima u ligi, Krstovskog, brzinu u Jankoviću... Upoznaćemo momke sa kvalitetom Sloge iako smo igrali u prvoj polusezoni, ali sigurno da će to biti drugačija utakmica jer sada igramo na gostujućem terenu. Svaki respekt Slogi, ali ćemo probati da uđemo u pozitivnu seriju i da dođemo tamo gdje nam je mjesto, na vrhu", rekao je strateg bordo tima Feđa Dudić u najavi ovog duela, napominjući da je ekipi Sarajeva mnogo značio trijumf nad Banjalučanima u protekloj rundi.

"Vidim po momcima da im je pao teret sa leđa, vidjeli smo koliko je bilo važno dobiti utakmicu, pa smo u drugom dijelu odustali od našeg plana igre. Kad pogledamo utakmicu u globalu, igrali smo na 50 posto naših mogućnosti, puno bolje smo mi igrali neke utakmice, ali nismo osvajali bodove. Možemo da budemo zadovoljnim prvim poluvremenom i drugim do postignutog gola, a onda se vidio strah da ne primimo gol i da se ne desi neka glupost. Igrali smo sa što manje rizika, bilo je to svjesni, to je bio jedini način obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo", istakao je Dudić.

Standings provided by SofaScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC