• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ogroman udarac za prvaka svijeta - bez dvije zvijezde u Kataru: Vezni red "osakaćen", evo ko mijenja Pogbu i Kantea!

Autor Haris Krhalić

Francuska će sa novim igračima pokušati da ponovi uspjeh od prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

 Pogba i Kante propuštaju Svjetsko prvenstvo u Kataru Izvor: Profimedia/:LAHALLE-POOL/SIPA/

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je još samo 36 dana, a selektor branioca titule Francuske već zna na koga neće moći da računa. Didije Dešan čuo je loše vijesti ove nedjelje pošto mu je definitivno potvrđeno da Pol Pogba neće biti spreman zbog povrede koljena, ali tu nije kraj pošto je i N'Golo Kante obnovio povredu i neće moći da pomogne "trikolorima" da dođu do još jednog pehara prvaka planete u fudbalu.

Njih dvojica bili su ključni igrači u veznom redu Francuske prije četiri godine u Rusiji, dopunjavali su se fantastično, međutim sada će Dešan morati da smisli nova rješenja i već radi na tome.

Kante se već skoro godinu dana muči sa povredama i djelovalo je da će biti spreman za Mundijal u Kataru jer se nedavno vratio treninzima u Čelsiju, ali upravo je u jednom duelu sa saigračima obnovio ozljedu i čak tri mjeseca će morati da pauzira. To znači da ga nećemo vidjeti u Kataru, a pitanje je da li ikada više na Svjetskom prvenstvu pošto ima 31 godinu i djeluje da pada u formi, prečesto se povređuje, čak i ne igra na nivou po kome ga pamtimo iz najboljih dana.

Tako se umjesto Kantea i Pogbe u veznom redu očekuju mlade snage. Vjeruje se da će Didije Dešan imati najviše poverenja u Oreljena Čuamenija iz Real Madrida, koji je već neko vrijeme starter za "trikolore", dok su tu još njegov saigrač Eduardo Kamavinga, Jusuf Fofana (Monako), Adrijen Rabio (Juventus), Mateo Genduzi i Žordan Veretu (Marsej), a vidjećemo da li će još neko u međuvremenu dobiti šansu.

U svakom slučaju ova imena ne govore da Francuska u veznom redu ima kvalitet za prvaka svijeta, ali odbrana i napad su i dalje zastrašujući, samo ako svi budu zdravi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC