• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop opet kukao kao da je "uboga sirotinja": Udario na Siti zbog Holanda, a zaboravio koga je platio 100.000.000 evra!

Autor Haris Krhalić

Kada se priča o Mančester sitiju, Jirgen Klop ne može da ne spomene njihov budžet.

 Jirgen Klop o Mančester sitiju Izvor: Printscreen/YouTube/Liverpool FC

Ovog vikenda nas očekuje derbi meč Premijer lige između Liverpula i Mančester sitija, najboljih engleskih klubova u posljednje tri godine, a uoči susreta koji bi mogao da izbaci "redse" iz bilo kakve borbe za titulu već u oktobru - Jirgen Klop je ponovo "kukao" na novac koji ima njihov rival. Nije to ništa novo, gotovo pred svaki dvoboj ovih timova Klop je isticao da se ponašaju raskalašno i da Liverpul sebi to ne smije da dozvoli, a nakon što su ovog ljeta kupili Erlinga Holanda koji rešeta iz nedjelje u nedjelju - ponovo je odlučio da to stavi u prvi plan, kao da je njegova ekipa bez dinara.

"Niko ne može da se nadmeće sa Mančester sitiju. Imate najbolju ekipu na svetu i onda joj dodate najboljeg napadača na pijaci, bez obzira na to koliko košta. Mi u Liverpulu ne možemo da se ponašamo kao oni. Nemoguće je", poručio je Klop na konferenciji za medije uoči meča koji se igra na "Enfildu" u nedelju od 17.30.

"Nije Erling Holand bio karika koja nedostaje Sitiju, ali igra na poziciji na kojoj je Siti mogao da napreduje, što nije bila dobra vijest za sve nas ostale. Siti teško može da napreduje,ali mogli su na toj jednoj poziciji - i jesu", prokomentarisao je Klop odluku Gvardiole da ovog ljeta proda Gabrijela Žesusa (koji blista u Arsenalu), a da na njegovo mjesto dovede Norvežanina koji je postigao već 20 golova u svim takmičenjima za "građane".

Zanimljivo, nije se upisao u prvoj utakmici za Siti kada je Liverpul slavio 3:1 u Komjuniti šildu, poslije toga se čak "vrtio" i veliki promašaj Norvežanina, a interesantno je da je na toj utakmici blistao novi napadač Jirgena Klopa.

Mančester siti je ovog ljeta potrošio 140 miliona evra, a zaradili su 160 miliona o prodaje igrača. S druge strane Liverpul je investirao 115 miliona evra u nove fudbalere, dok je zaradio 80.

Darvin Nunjez je postigao gol kojim je potvrđena pobjeda Liverpula, ali od tada nije mnogo pokazao u dresu novog kluba jer ga je "isjekao" crveni karton, pa i promašaji zbog kojih je postao nervozan. Interesantno, Liverpul je njega platio čak 100 miliona evra, što je zvaničan podatak koji je objavila Benfika, dok je Erling Holand stigao za 60 miliona evra iz Dortmunda u Mančester siti, što će reći da je bio mnogo jeftiniji od Urugvajca.

Ipak, vrijedi istaći da su Holandova plata i premije ono što bi malo koji klub na svijetu mogao da plati, pa je upravo to ono na šta aludira Jirgen Klop, međutim ne iz pozicije koja mu daje pravo na to da "kuka na novac".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC