• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan na 0-4 u Evroligi, "bombe" još nisu kliknule: Tek slijedi paklena nedjelja - ko će prvi do pobjede?

Autor Haris Krhalić

Samo pet ekipa je do sada neporaženo u Evroligi, a crveno-bijeli i crno-bijeli će naredne sedmice tokom "duplog programa" pokušati da konačno stignu do prvog trijumfa u novoj sezoni najjačeg košarkaškog takmičenja "s ove strane svijeta".

 Zvezda i Partizan raspored naredne sedmice Izvor: MN PRESS

S velikim nestrpljenjem je iščekivan početak sezone u Evroligi, pošto Srbija poslije osam godina ponovo ima dva predstavnika u najjačem košarkaškom takmičenju "s ove strane svijeta". Ali start sezona nije mazio Crvenu zvezdu i Partizan, koji su u prve dvije runde zabilježili sva četiri poraza.

Četvrtak i petak su donijeli nove bolne večeri, pošto su oba beogradska velikana u tesnim završnicama ipak poklekla. Oni spadaju u dva od pet timova koji još uvijek nemaju nijednu pobjedu, mada nije dugačka ni lista do sada neporaženih ekipa. Još važnije, Zvezdu i Partizan naredne sedmice očekuje "dupli program".

Prvo je Crvena zvezda u četvrtak imala svoju propuštenu priliku, pošto su pred svojim navijačima izgubili 75:77 od Panatinaikosa Dejana Radonjića. Grci su u neizvjesnoj završnici ipak slavili, da bi poslije toga Partizan u petak imao još bolniji finiš u Španiji. Izgubili su od Baskonije poslije produžetka 96:103, nakon što su u posljednjim sekundama regularnog dijela meča primili trojku za izjednačenje. Kakvo je onda sada stanje u Evroligi, nakon dva neuspeha crveno- i crno-bijelih?

PET EKIPA BEZ POBJEDE, PET BEZ PORAZA

Uprkos velikim pojačanjima na obje strane, stvari još nisu "kliknule" ni kod Partizana, ni kod Crvene zvezde. Srpske ekipe se nalaze na dnu tabele Evrolige na samom početku sezone, pošto imaju po dva poraza. Ipak, oni u tome nisu usamljeni. Još tri ekipe nisu uspjele da stignu do trijumfa - Žalgiris, Valensija i Bajern Minhen. Sa druge strane, među neporaženima se nalaze ekipe koje su savladale Partizan.

To su i Alba Berlin i Baskonija, dok su uz njih savršeno sezonu još počeli i Fenerbahče, Olimpijakos i Monako. To znači da čak osam ekipa ima skor 1-1, a među njima su i prvak Evrope Efes, Real Madrid, Barselona, Makabi, Panatinaikos...

ŠTA ČEKA CRVENU ZVEZDU SLJEDEĆE NEDJELJE?

Crveno-bijeli će naredne sedmice imati posebno paklen raspored. Osim što ih u nedjelju očekuje gostovanje Cedevita Olimpiji u Ljubljani u okviru ABA lige, ekipa Vlade Jovanovića će naredne sedmice putovati u Španiju gde ih očekuju dvije teške evroligaške utakmice.

Prvo će u srijedu gostovati Baskoniji, ekipi koja je u petak uspjela nakon velikog preokreta da savlada Partizan, i tako pokušaju da baš oni budu prvi tim koji će ima nanijeti poraz u Evroligi. Dva dana kasnije, još veći izazov će biti pred njima, pošto će Zvezda potom gostovati i Real Madridu. Nakon poraza od Barselone u "klasiku" 75:73, Madriđani će biti posebno motivisani prvo protiv Olimpijakosa, a onda i beogradskih crveno-bijelih.

ŠTA ČEKA PARTIZAN SLJEDEĆE NEDJELJE?

I dok će Zvezda u pet-šest dana imati tri gostovanja, ekipa Željka Obradovića će u sličnom ritmu igrati tri utakmice, ali sve na domaćem parketu. Prvo u ABA ligi u nedjelju igraju protiv Studentskog centra, prije nego što ih već u utorak bude očekivao novi izazov.

Olimpija Milano stiže u Beograd nakon poraza od Albe na domaćem parketu. Italijani su prethodno savladali Asvel na otvaranju sezone. Poslije Olimpije, u četvrtak će Partizanu gostovati još jedna italijanska ekipa - Virtus Bolonja. I oni su ekipa sa skorom 1-1: poslije ubjedljivog poraza od Monaka, Virtus je u četvrtak savladao Bajern 66:63.

RASPORED ZVEZDE I PARTIZANA U EVROLIGI

Evo kako izgleda precizan raspored "vječitih" rivala u Evroligi tokom "duplog programa" naredne sedmice.

utorak

  • PARTIZAN - Olimpija Milano (20.45)

sreda

  • Baskonija - CRVENA ZVEZDA (20.30)

četvrtak

  • PARTIZAN - Virtus Bolonja (20.30)

petak

  • Real Madrid - CRVENA ZVEZDA (20.45)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC