• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandova baka otkrila - Erling ima "poseban gen"! Zbog drugog sporta je postao zvijer!

Autor Haris Krhalić

Erling Holand je vrlo visok, ali i izuzetno brz u isto vrijeme, a tajna toga se krije u njegovoj porodici i sportovima koje je trenirao kao dječak.

 Baka o Halandu Izvor: Instagram/erling.haaland/Printscreen

Fudbalski svijet bio je oduševljen partijama Erlinga Holanda već posljednjih nekoliko godina, ali otkako je Norvežanin stigao u Mančester siti, "eksplodirao" je na način koji niko nije očekivao. Postigao je već 20 golova u novom klubu iako je odigrao tek 13 utakmica, a navijači su oduševljeni i zbog njegove nevjerovatne fizičke kondicije i brzine.

Ovaj 195 centimetara visoki fudbaler je još u Borusiji Dortmund jednom prilikom uspio da dostigne brzinu od 36,3 kilometara na čas. Ali mnogi ne znaju da se dio tajne u Holandovoj brzini krije u njegovoj ženskoj strani porodice!

Iako je i njegov otac Alf Inge Holand nekada nosio dres Mančester sitija, Erling čini se svoju nevjerovatnu brzinu duguje genima porodice sa majčine strane. Fudbalerova baka Ase Hojland Braut bila je jedna od najboljih atletičarki u Skandinaviji, a specijalizovala se za skok u dalj i sprint. Isti je slučaj i sa njenom ćerkom Gri Maritom Braut.

"Erling svojom brzinom i skokom predstavlja treću generaciju naše sportske porodice. Moj rekord na 60 metara u klasi 11-godišnjaka do danas nije oboren, a tada sam imala rezultat od 8.4 sekunde", rekla je Holandova baka. Njena ćerka Marita je 1990. bila norveška juniorska prvakinja u petoboju.

"U sprintu i skoku u dalj rade isti mišići, a treniranje obje discipline puno pomaže na fudbalskom terenu. Erling drži nezvanični rekord petogodišnjaka u skoku u dalj iz stajaćeg stava bez zaleta, pre dobnim rekordima u 58 zemalja. U januaru 2006 je skočio 1,63 metra", rekao je Alf Inge Holand. Sve je prokomentarisao i sam Erling jednom prilikom:

"Čini se da imam sportske gene od majke i bake. Posebno moje noge su uvijek bile duge i snažne", rekao je Holand koji je sa 15 godina počeo naglo da raste, dobija na mišićnoj masi i polako postajao igrač kakvog danas gledamo.

Brzina Erlinga Holanda
Izvor: YouTube/7X FOOTBALL

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC