• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haland "melje", ali da li će ikad stići Ronalda? Dao je tri puta više golova u njegovim godinama, a onda dolazi caka...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kristijano Ronaldo drži rekord po broju postignutih golova i djeluje da samo Lionel Mesi može da ga sruši, ali ako ovako nastavi Erling Haland - sve se mijenja.

 Može li Haland stići Ronalda po broju golova Izvor: Profimedia

Erling Haland demonstrira silu u Mančester sitiju ove sezone. Nevjerovatni napadač iz Norveške, čija je ishrana vrlo neobična, postigao je već 20 golova u prvih 13 nastupa za "građane" i time je pokazao da će oboriti mnoge rekorde do kraja karijere... Tako je sa 22 godine već stigao do nevjerovatnih 155 klupskih golova, ali čak ni to nije garancija da će nadmašiti Kristijana Ronalda, mada može da pokuša.

Ronaldo je nedavno postigao 700. gol u klupskoj karijeri (Sporting, Mančester junajted, Real Madrid i Juventus), a statističari su već izračunali koliko bi Haland morao da pogađa kako bi prestigao Portugalca.

Vjerovali ili ne, ako bi Haland igrao još 16 sezona, što možda neće biti slučaj zbog sklonosti ka povredama, potrebno mu je da postiže 35 golova po sezoni. Naravno, ne bi smjelo da se događa da ima "sušne periode" ili da doživljava veće povrede zbog kojih bi odsustvovao sa terena, ali ako nastavi da "melje" kao što je to trenutno u Sitiju - onda će zaista i nadmašiti Ronalda koji je u posljednje dvije godine usporio svoju statistiku, logično zbog godina.

Zanimljivo je da je Haland tri puta efikasniji od Mesija i Ronalda u istim godinama, s tim da vrijedi istaći da oni nisu ni počeli kao napadači, ali su se u međuvremenu profilisali kao golgeteri.

Tako je Ronaldo od 2010. do 2016. godine postizao preko 55 golova po sezoni (!), a rekord je bio 2014/15 kada je imao čak 61 gol na svom kontu. Za devet sezona u Real Madridu pogodio je mrežu 450 puta, što je više od broja utakmica koje je odigrao (438), pa je tu tek jasno kakva je zvijer u pitanju.

Dodajmo i to da ni Lionel Mesi nije tako daleko od svog "arhineprijatelja" Kristijana Ronalda pošto je sa 35 godina upisao 691 pogodak za Barselonu i PSŽ, dok su još samo petorica igrača postigli više od 600 golova u dresu svojih klubova - Romario (691), Jozef Bikan (688), Pele (679), Ferenc Puškaš (645) i Džimi Džouns (635).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC