• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite na 450.000€ nedjeljno: Ovo je njegova prava plata!

Autor Haris Krhalić

Mančester siti na primanja Erlinga Holanda troši daleko veći novac nego što se isprva mislilo.

 Erlin Haland plata u Mančester sitiju Izvor: Instagram/erling.haaland/Printscreen

Erling Holand je mašina za davanje golova. To smo znali dok je bio u Salcburgu, to smo znali i kada je prešao u Borusiju Dortmund. Sada kada je postao zvijezda Mančester sitija, nevjerovatni Norvežanin je svoj učinak doveo do novih nevjerovatnih visina zbog čega je preko 400.000 ljudi potpisalo peticiju da ga Premijer liga izbaci iz takmičenja.

Postigao je već 19 golova u sezoni na 12 nastupa u svim takmičenjima, pa trese mreže na svaki 51 minut koji provede na terenu. Ali jednu stvar nismo znali - britanski mediji otkrili su koliko zapravo iznosi njegova plata u Sitiju i ona ide čak i do 1.000.000 evra nedjeljno!

To je daleko više novca nego što se isprva vjerovalo. Kako otkriva "Dejli mejl", primanja Norvežanina su drastično veća nego 450.000 evra za koje se pisalo da Holand dobija svake sedmice. Ta brojka je zapravo više nego dvostruko veća.

Kako se navodi, otkriveno je da Holandova osnovna plata zaista iznosi oko 400.000 funti, što je 450.000 evra. Međutim, u ugovoru postoje i brojni bonusi na nedeljnom nivou koji su dosta jednostavni za ispunjavanje, pa zbog toga napadač zarađuje u praksi daleko više novca.

Niz zagarantovanih bonusa dovodi njegovu platu do 900.000 funti nedjeljno, što je oko 985.000 evra! To znači da Holand godišnje zarađuje oko 52.000.000 evra, ali imajući u vidu njegov start u Mančester sitiju, prebogate gazde iz UAE očito neće imati nikakav problem sa tim.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC