• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je bolji: Haland ili Mesi? Pep Gvardiola je iste sekunde dao odgovor!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Napadač Mančester sitija postiže golove na svakoj utakmici, ali da li je blizu nivoa Lea Mesija? Gvardiola je pravi čovjek da odgovori na to!

 Pep Gvardiola odgovarao na pitanje ko je bolji Haland ili Mesi Izvor: Profimedia

Sjajni norveški napadač Erling Haland (22) uživa u Mančester sitiju, dao je tri gola u ponižavanju Mančester junajteda u derbiju, a već do 3. oktobra postigao je čak 17 golova ove sezone. S obzirom na to da non-stop rešeta, novinari su pitali menadžera prvaka Engleske Pepa Gvardiolu da li može da uporedi Norvežanina sa Leom Mesijem, kome takođe podrazumijevaju da će dati gol kad god izađe na teren. Španac je bio spreman za to pitanje i objasnio ko je, ipak, bolji.

"Da, razlika je u tome da Erlingu trebaju saigrači da to uradi, a Mesi je u stanju da sve to uradi sam", rekao je Gvardiola - sasvim očekivano.

On i Leo su savršeno sarađivali u Barseloni od 2008. do 2012 i bili su dio za mnoge najboljeg fudbalskog tima u istoriji. Katalonci su u tom periodu osvojili dvije titule Lige šampiona (što Gvardiola nije uspio ni sa jednim timom poslije toga) i mnogi će zauvijek pamtiti taj sastav, koji su predvodili Mesi, Ćavi, Inijesta, kapiten Pujol...

Zanimljivo je da Gvardiola i svoje igrače motiviše pričama kojim objašnjava koliko je Mesi dobar. To se vidjelo u klupskom dokumentarcu, u kojem je prikazan sastanak Pepa i ekipe, tokom kojeg je Španac rekao:

"Znate li zašto je Mesi najbolji igrač koga sam vidio u životu? Jer je takmičar, on je životinja. Mi ovdje dodajemo loptu, pa gledamo dalje šta ćemo i kako. Mesi doda loptu i ide 'unutra' kao mašina. On namiriše gol!", rekao je Gvardiola.

Mesi (35) ove jeseni igra drugu sezonu za Pari Sen Žermen, za sada je na 12 utakmica postigao sedam golova i mnogi jedva čekaju Mundijal u Kataru jer bi to moglo da bude oproštajno svjetsko prvenstvo za argentinskog čarobnjaka. U Brazilu 2014. doveo je ekipu do finala protiv Njemačke, a sada se njegovi fanovi nadaju da bi mogao da napravi i korak dalje i da se u reprezentaciji izjednači sa čuvenim Dijegom Maradonom, koji je posljednji donio toj naciji titulu prvaka svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC