• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivajlo Petev ne brine za posao na klupi "zmajeva": Nismo pregovarali, ima još vremena do Nove godine

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev govorio je za bugarske medije o uspjesima na klupi "zmajeva", kao i o predstojećim kvalifikacijama za Euro 2024. godine.

 Ivajlo Petev - intervju za bugarske medije - nisam pregovarao o novom ugovoru ima vremena Izvor: Promo/FS BiH

Bugarin je prošlog mjeseca odveo BiH u elitnu diviziju Lige nacija, a prema njegovom mišljenju, taj uspjeh se ne može definisati kao slučajan.

"Rezultati govore sami za sebe. Nije bilo nimalo lako. Ipak, mislim da su temelji za ovaj uspjeh postavljeni već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje smo odigrali samo jednu slabu utakmicu. Za mene ono što se poslije dogodilo u Ligi nacija, to uopšte nije bila slučajnost. Osvojili smo prvo mjesto, i to kolo prije kraja. Mi smo srećni. Želim još jednom čestitati svojim igračima na uspjehu. Svi su dali sve od sebe. Ostvarili smo cilj", rekao je Petev, a prenio bugarski "Top sport".

Bivši trener Ludogoreca i zagrebačkog Dinama govorio je i kako je trenirati zvijezdu Intera Edina Džeku, ali i druge poznate fudbalere poput Miralema Pjanića, Seada Kolašinca, Radeta Krunića i drugih.

"Džeko je sjajan igrač i izuzetna osoba. Za mene je njegovo mišljenje o mom radu najveća ocjena koju mogu dobiti. Jako je lako raditi s takvim igračima. Oni su veliki profesionalci i ne morate se obazirati stvari poput discipline i predanosti treninzima. Dali su primjer svima ostalima u ekipi", dodao je trener "zmajeva".

Petev je takođe komentarisao pitanje novog ugovora kao selektora BiH i postavio ciljeve u kvalifikacijama za Euro 2024, gdje će igrati protiv Portugala, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna.

"Još nismo pregovarali oko novog ugovora. Do kraja godine ima još dva i po mjeseca, tako da ima vremena. Mislim da ova ekipa ima potencijala i nadam se da možemo napraviti sljedeći korak, a to je Bosna i Hercegovina prvi put zaigra Evropskom prvenstvu. Nadam se da ćemo se uspjeti izboriti plasman na Euro 2024. I nakon žrijeba sam rekao da je Portugal favorit u našoj grupi, a da su sve ostale reprezentacije na istom nivou. Mislim da naš tim ima potencijal da se suprostavi i pobijedi bilo koju selekciju", mišljenja je bugarski stručnjak.

Nekadašnji selektor Bugarske komentarisao je i šanse izabranika Mladena Krstajića da se nađu u završnici prvenstva Evrope u konkurenciji Mađarske, Srbije, Crne Gore i Litvanije.

"Imam zapažanja i o Mađarskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Sve tri zemlje napreduju, ali uvijek postoji šansa. Neće biti lako, ali treba vjerovati, biti uporan i ići ka svojim ciljevima. Ne mogu prognozirati šta će se dogoditi , ali držim 'fige' da Bugarska zauzme jedno od prva dva mjesta u grupi. Ima razloga za optimizam, pogotovo nakon utakmice u Makedoniji", zaključio je Petev.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC