• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misimović potvrdio! Fudbaler iz Bundeslige će obući dres BiH: "Tu nema dileme, naš je 100 odsto"

Autor Haris Krhalić

Veliko pojačanje za reprezentaciju BiH.

 misimović, huseinbašić Izvor: Fudbalski savez BiH/Screenshot

Nakon što je kao igrač napravio velike stvari za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović i kao direktor reprezentacije nastavlja raditi sa odličnim rezultatom.

Misimović je izlobirao da Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, a kako saznaje Reprezentacija.ba BiH će dobiti još nekoliko dobrih pojačanja.

Novo ime na spisku BiH će uskoro biti i Denis Huseinbašić (21). Fudbaler Kelna ove sezone nameće se u Bundesligi gdje je u četiri utakmice zabio dva gola i jednom asistirao. Radi se inače o 1,84 m visokom centralnom “box to box” igraču.

"Istina je, već sam u razgovorima sa Denisom i tu nema dileme – rekao je da će igrati za Bosnu i Hercegovinu. Naš je 100%!” rekao je Zvjezdan Misimović za portal Reprezentacija.ba.

Huseinbašić je nastupao ove sezone za Keln i u evropskim utakmicama. Zanimljivo samo do prošle sezone igrao je u četvrtoj ligi Njemačke, ali je očigledno da se radi o igraču za puno veće domete.

U Europi još igra nekoliko igrača koji bi mogli biti zanimljivi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Said Hamulić je u Poljskoj zabio 14 golova, za Švajcarsku U21 reprezentaciju igra stoper Anel Husić, u austrijskoj Bundesligi je nekolicina naših igrača koji nose dres Austrije…

"Puno je pregovora, razgovora, lobiranja, radim, na terenu sam često. Ne mogu govoriti o imenima jer ima igrača koji su vezani za saveze drugih država ili igraju za druge reprezentacije i ne želimo biti u situaciji da ih njihovi savezi blokiraju ako se sazna da žele igrati za Bosnu i Hercegovinu." otkriva legendarni Miske.

"Svaki dobar igrač je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu", dodao je Misimović.

Misimović je među prvima stavio fokus na Amara Dedića koji danas briljira u Salzburgu, prije tri godine svrstao ga je među tri najveća talenta bh. fudbala uz Demirovića i Gojaka.

"Jako me raduje da je reprezentacija dobila takvog igrača i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. Sretan sam što je i Demirović u novom klubu dobio značajniju ulogu, baš kao i Gojak. Vjerujem u naše igrače, a na nama je da im pomognemo koliko možemo", zaključuje Misimović za Reprezentacija.ba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC