• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH krade napadača fudbalskoj velesili: Stiže konkurencija napadačima "zmajeva"

Autor Haris Krhalić

Mladi golgeter mogao bi uskoro da zaigra za zemlju u kojoj su mu rođeni roditelji, iako je on Holanđanin.

 said hamulić Izvor: Youtube/DFK Dainava Official/printscreen

Fudblaska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi mogla da dobije ogromno pojačanje - igrača kojeg će oteti Holandiji! Radi se o mladom Saidu Hamuliću (21) koji je rođen u Holandiji, a o kojem smo pisali prije nekoliko dana.

Iako bi trenutno mogao da nastupa za mladu reprezentaciju Holandije, Said ne krije svoje porijeklo i već je nekoliko puta otvoreno pričao o zemlji svojih predaka. On u mlađim kategorijama nije upisivao nastupe za mlađe kategorije reprezentacije Holandije, ali je ove sezone eksplodirao u Poljskoj i tako privukao pažnju na sebe.

Možda će vas zanimati

U dresu tamošnjeg prvoligaša Stal Mieleca postigao je šest golova i imao još tri asistencije na prvih 12 utakmica u sezoni, pa nije ni čudo što se sada govori o tome koju će reprezentaciju igrati. I dok takve brojke u Poljskoj nisu dovoljne da privuku pažnju selektora Holandije, u BiH situacija je drugačija.

"Dio moje porodice i dalje živi u BiH. Trudim se barem jednom godišnje da odem u Bosnu i obiđem ih. Osjećam vezu sa tom zemljom, ponekad mislim da bih mogao igrati čak i za reprezentaciju BiH. Već imam pasoš Bosne i Hercegovine. Prije nekoliko mjeseci sam se prijavio za dobijanje pasoša. Ako dođe poziv, otvoren sam za razgovor. Nikad ne reci nikad", izjavio je Said, koji bi zaoštrio konkurenciju u napadu "zmajeva".

Hamulić je u karijeri bio član nekoliko holandskih klubova, ali nigdje nije uspio da se nametne i zbog toga je kivan na zemlju u kojoj je rođen. U potpunosti je prestao da gleda fudbalske utakmice holandskih klubova, ali i da odbija njihove ponude da se vrati. Umjesto toga, karijeru je gradio u Litvaniji i Bugarskoj, prije nego što je ove sezone stigao u Poljsku i zablistao na velikoj sceni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC