• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrede "osakatile" Zvezdu pred ključni meč u Evropi - dvojica nisu ni registrovana, a Kangva rovit!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Miloš Milojević je biti primoran da za meč sa Trabzonsporom "izmisli" neko novo rješenje, a vidjećemo da li će mu to upaliti kao njegovom učitelju Dejanu Stankoviću koji je upravo u "biti ili ne biti" utakmicama postajao bolji trener.

 Crvena zvezda problem povrede pred meč Lige Evrope Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je "preživjela" Niš u 97. minutu i pogodak Aleksandra Pešića može da se ispostavi da je i vredniji od tri boda. Energija koju je gol za teško izvojevanu pobjedu udahnuo igračima Zvezde može da bude i presudna za samopouzdanje uoči predstojeće "biti ili ne biti" utakmice u Ligi Evrope u četvrtak protiv Trabzonspora na stadionu "Rajko Mitić". Svaki drugi rezultat sem trijumfa gotovo izvjesno bi značio eliminaciju srpskog šampiona, a prethodnih godina Zvezda je naučila svoje navijače da najbolje umije da odgovori na teške situacije, kada je "priterana uza zid".

Ne samo da dosadašnji bodovni saldo (svega tri boda iz četiri meča) predstavlja veliki problem u odnosu na konkurenciju, nego Milošu Milojeviću glavobolju zadaju i povrede igrača - i to sve redom vezista. I zbog toga bi mogao da bude u velikoj dilemi uoči meča sa prvakom Turske...

Prvo je iz tima ispao Veljko Nikolić kome je Milojević "udahnuo" novi život. Strijelac jedinog gola za Crvenu zvezdu u porazu od Trabzonspora (2:1) zaradio je povredu u susretu sa Spartakom prije dvije sedmice. Oštar start duboko u nadoknadi vremena, zbog kojeg je Slavković iz subotičkog tima dobio crveni karton, naneo je povredu zgloba lijeve noge Nikoliću i zbog toga ga u prethodna četiri susreta nije bilo u kombinaciji za tim. U međuvremenu je Nikolić i produžio ugovor sa Zvezdom, kao podstrek za dalje, ali ponovo ga čeka pauza koja će ga izbaciti iz ritma jer gotovo sigurno neće biti spreman za revanš sa Trabzonom.

U još lošijoj poziciji je Seku Sanogo za koga je ova polusezona najvjerovatnije završena, izvjesno i karijera u Crvenoj zvezdi pošto mu ugovorna obaveza ističe sa posljednjim danom 2022. godine. Sanogo se povrijedio na meču protiv Ferencvaroša i koliko je značajan za tim najbolje se vidjelo po njegovom izlasku. Zvezda je primila dva gola koja su možda i mogla da se izbjegnu da je kojim slučajem imala Sanoga u vidu "osigurača" ispred odbrane, tako da će Milojević biti primoran da u preostalim utakmicama ove jeseni "izmisli" novog zadnjeg veznog. Njegova prirodna zamjena je Srđan Mijailović, međutim stigao je nakon što je prošao rok za registrovanje igrača u Ligi evrope - i zato na njega neće moći da računa protiv Trabzona i Monaka.

Izvor: MN PRESS

Nije prijavljen ni Nenad Krstičić, koji je odjednom počeo da dobija sve veću šansu kod Milojevića, iako je u jednom trenutku bio potpuno otpisan i bio je "viđen" za odlazak sa stadiona "Rajko Mitić". Umjesto toga, Krstičić je nastupio na sve tri prethodne utakmice Crvene zvezde "uzevši" minute Kingsu Kangvi oko koga je vladala prava misterija pošto je iznenada ispao iz sastava nakon mjesta startera u Budimpešti.

Kangva je na klupi presjedio cijeli meč protiv Radničkog u Kragujevcu, dok nije bio u timu za susrete protiv Vojvodine i Radničkog u Nišu. Kako MONDO saznaje, Kangva je imao manju povredu zbog koje mu je naređena pauza, a dobra vijest je da se oporavio i da bi trebalo da bude u timu za meč protiv Trabzonspora.

Izvor: MN PRESS

Vidjećemo samo da li Kanga i Kangva mogu da igraju u tandemu protiv Trabzonspora ili će neko morati da im "čuva leđa", a ako uzmemo u obzir da Milojević sve rjeđe igra samo sa njima dvojicom u Superligi - nameće se da će Slavoljub Srnić na teren. Zvezdin univerzalac nije imao sjajnu jesen pošto je direktnim greškama "kumovao" porazima protiv Makabija i Monaka i izgubio samopouzdanje, ali teško da će ovoga puta Milojević imati luksuz da ga ne koristi. Jedina dilema je što Srnić nije igrao na tri od prethodne četiri utakmice.

Gledajući preostale alternetive, tu su još mladi Nikola Stanković, koji gotovo i da ne igra od dolaska Miloša Milojevića, odnosno Aleksandar Dragović koji može da zaigra na mjestu zadnjeg veznog, ali je i to veliki rizik.

U svakom slučaju pred Milošem Milojevićem je veliki zadatak, možda i najteži u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, pa će morati da se "dočeka na noge" poput Dejana Stankovića koga su povrede i izostanci igrača često "bacali u razmišljanje". Uglavnom je pronalazio rješenja (setite se recimo Genta...) i zbog toga postajao bolji trener. To se očekuje i od njegovog učenika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC