• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko prestigao Milera, juri Del Pjera: "Dijamant" vodi Inter u nokaut fazu i uništava Barselonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U Barseloni sa strepnjom gledaju duel Intera i Viktorije Plzen, a njihove crne slutnje obistinile su se već u prvih 45 minuta.

 Džeko pogodio na meču Inter - VIktorija Plzen Barselona ispada iz Lige šampiona Izvor: MATTEO BAZZI/ANSA

Barselona ili Inter? Bila je to dilema pred mečeve petog kola Lige šampiona, jer mjesta u nokaut fazi ima samo za jednu ekipu, a poslije prvih 45 minuta izgleda da je i to riješeno.

Katalonci od 21 čas dočekuju Bajern i nadaju se čudu – pobjedi protiv Nijemaca koji imaju sve pobjede u prva četiri meča, ali im je prije toga potrebno čudo u Milanu, odnosno da Viktorija Plzen otkine bar bod Interu.

Međutim, nakon prvih 45 minuta Inter vodi 2:0 protiv Plzena što je rezultat koji mu donosi plasman u narednu rundu, a istovremeno i eliminaciju Barselone nakon grupne faze, bez obzira na večerašnji susret.

Izdržala je češka ekipa više od pola sata na Đuzepe Meaci, a onda je na scenu stupio Edin Džeko koji je sa dva gola i asistencijom riješio meč na Đuzepe Meaci.

Bh. napadač nije bio strijelac prvog gola, ali je osim asistenta Bastonija itekako zaslužan za pogodak Mkhtarjana.

Nakon centaršuta sa lijeve strane Džeko je dobro skočio i praktično imao loptu na glavi, ali je je onda propustio saigraču koji je bio u malo boljoj poziciji i Mkhtarjan je zabio za vođstvo 1:0.

Samo sedam minuta kasnije ugašane su vjerovatno sve nade navijača Barselona, da Plzen može nešto da napravi u ovom meču i pomogne im.

Ovog puta ubacio je Dimarko poslije brze kontre, a Džeko je pospremio loptu za 2:0 pred odlazak na pauzu.

Svoj teror nad Viktorijom Plzen Džeko je nastavio i u drugom poluvremenu postigavši gol za 3:0, nakon čega je mogao mirno da prepusti svoje mjesto Joakinu Korei.

Riječ "teror" nije pretjerana s obzirom da je Edin Džeko postigao 12 golova na 10 utakmica protiv češke ekipe u karijeri, odnosno odnosno ne postoji ekipa kojoj je dao više golova.

Zabijao je Džeko protiv Plzena u dresu Teplica, Rome, Mančester Sitija, a onda i Intera, već drugi put ove sezone. Podsjetimo se, na prvom meču odigranom u septembru Džeko je postigao gol i upisao asistenciju.

Sa ova dva pogotka Edin Džeko je postigao i nevjerovatan uspjeh u evropskom fudbalu. Stigao je do 53 gola u evropskim takmičenjima  čime je prestigao Tomasa Milera koji je postigao gol manje, te sada zauzima 17 mjesto na vječnoj listi strijelaca u evro-takmičenjima.

Sljedeći koje juri bh. napadač su Alesandro Del Pjero sa 54 pogotka, Edinson Kavani i Klas-Jan Huntelar sa po 55 golova, Euzebio sa 56, Zlatan Ibrahimović sa 57...

Kada je u pitanju Liga šampiona - učinak "Dijamanta" je 28 postignutih golova. Iza njega su Rivaldo, Luis Suarez...

U drugom meču odigranom od 18.45 Porto je kao gost savladao Briž rezultatom 4:0 . Uprkos ovom porazu Belgijanci su već obezbijedili prolaz u nokaut fazu sa 10 bodova, odnosno bodom više od Porta. Atletiko ima 4 i utakmicu manje, Bajer Leverkuzen 3 boda i utakmicu manje, a ove dvije ekipe sastaju se od 21 čas.

Rezulati 5. kola: 

Briž - Porto 0:4
Inter - Viktorija Plzen 4:0

od 21 čas:

Atletiko Madrid - Bajer L.
Barselona - Bajern
Ajaks - Liverpul
Napoli - Rendžers
Ajntraht - Marsej
Totenhem - Sporting

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC