• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daj mi loptu, da pocijepam gol! Kad je Gabrijel Batistuta utišao Vembli: Vidio je Rui Koštu, pa bombom probušio Simana!

Autor Dragan Šutvić

Gabrijel Omar Batistuta dao je protiv Arsenala jedan od svojih najljepših golova u karijeri.

 gol batistute protiv arsenala  Izvor: Profimedia/Electronic image

Na današnji dan prije tačno 23 godine, Fiorentina je pobijedila Arsenal na Vembliju 1:0 i golom Gabrijela Batistute ostvarila odlučujući trijumf da zajedno sa Barselonom uđe u narednu, takođe grupnu fazu. Zahvaljujući Batigolu, Englezi su morali dalje u UEFA kup, kao trećeplasirani.

Bio je to meč u kojem su svi vidjeli ekipu Arsena Vengera kao favorita, očekivalo se da će Tijeri Anri, Davor Šuker i Nvankvo Kanu nastaviti da pogađaju i protiv "Viole". Međutim, Italijani su došli su drugačijim planovima.

"Bila je to posljednja utakmica grupne faze Lige šampiona, morali smo da pobijedimo, a nisu nam davali velike šanse pred meč. Rekli smo sebi: 'Hajde da pokušamo'", pamti i danas slavni Argentinac Gabrijel Omar Batistuta, jedan od najvećih igrača Fiorentine i napadača koji su obilježili tu eru svjetskog fudbala.

Meč je bio odigran u londonskom "hramu fudbala", a Batistuta pamti da je Fiorentina bila suočena sa snažnim naletima domaćih. A onda je on sve odlučio "bombom" u 75. minutu.

"Pritiskali su nas u većem dijelu utakmice, a Toldo je branio sve. A onda je ta jedna lopta došla do (Jorga) Hajnriha, na našoj polovini. Iznio ju je naprijed i već sam shvatio situaciju. Bio sam desno, Rui Košta je bio lijevo i molio sam se da mi doda loptu, da 'raznesem' gol. Nastavio je da je 'nosi', sve dok nije donio pravu odluku i dodao mi je", nasmijao se Batigol.

Mnogi i danas pamte šta se dalje dogodilo:

Batistuta
Izvor: YouTube/sp1873

Fiorentina je potom u drugom krugu spektakularno otvorila grupu, pobijedivši Mančester junajted golovima Batistute i Abela Balba (2:0), a potom i Valensiju golom Predraga Mijatovića (1:0), ali ti trijumfi nisu bili dovoljni za plasman u nokaut fazu, kao ni Batijeva bomba na Old Trafordu. I to je bio takođe kultni gol:

Batistuta Mančester junajted
Izvor: YouTube/Glorious History Of Sports

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC