• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nejmare, moraćeš da platiš!" - Haos na ulicama u Brazilu: Čeka ih Srbija na Mundijalu, a njega mrzi pola države!

Autor Haris Krhalić

Brazilci na ulicama prozivaju slavnog fudbalera zbog podrške kandidatu koji je poražen.

 Građani Brazila poručili Nejmaru da će morati plaćati porez Izvor: Profimedia

Predsjednički izbori u Brazilu donijeli su velike promjene pošto će u narednom periodu umjesto Bolsonara lider države biti Lula, koji je svojevremeno već bio predsjednik najveće zemlje u Južnoj Americi. Ova promjena stršano je pogodila i neke fudbalere poput Rivalda, a zna je da je tokom predsjedničke kampanje na strani čovjeka koji je na kraju poražen bio i Nejmar.

Zvijezda PSŽ-a pozivala je zemljake da glasaju za odlazećeg predsjednika Bolsonara, a nakon što su proglašeni rezultati Nejmar se našao na "udaru" ljudi koji su na ulicama slavili pobjedu. Između ostalog poručeno mu je i da će sada morati da plaća porez, što do sada nije redovno bio slučaj u Brazilu.

Prethodnih godina je Nejmarovo izbjegavanje poreza bilo jedna od glavnih tema u sportskim edijima u Brazilu. Vjeruje se i da je brazilski fudbaler podršku Bolsonaru bazirao upravo na olakšicama koje su mu dodijeljene, ali na nedavno održanim izborima ni njegova podrška nije uspjela da donese dovoljan broj glasova čovjeku kojeg će na čelu države naslijediti njegova sušta suprotnost - ljevičarski kandidat.

Da li će to značiti i promjenu u finansijskim planovima Nejmara, ostaje nam da vidimo u narednim danima. Možda bi rezultati izbora mogli da ga izbace iz takta baš u ključnom periodu ove sezone, samo nekoliko dana prije nego što treba da odigra meč protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu. Poslušajte šta mu poručuju građani Brazila:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC