• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta treba Partizanu za evropsko proljeće: Crno-bijeli sanjaju prvo mjesto, a ako kiksnu, dva scenarija ih vode dalje!

Autor Dragan Šutvić

Partizan od 21 čas igra posljednji meč grupne faze Lige konferencija i ima veliku šansu da prođe dalje i osigura evropsko proljeće. Ipak, zašto ne bi napao i prvo mjesto!

 šta je potrebno partizanu za evropsko proljeće  Izvor: MN Press/Profimedia

Fudbaleri Partizana su sa dvije pobjede nad Kelnom u Ligi konferencija izuzetno popravili evropski utisak i sada su na korak još jednog proljeća u Evropi. Crno-bijeli uz dvije pobjede nad Nemcima imaju dva remija, po jedan sa Nicom i Slovackim i čekaju posljednje kolo grupne faze na mjestu koje vodi u nokaut fazu.

Nekoliko stvari im ide na ruku, prva što su domaćini u posljednjem kolu i meč sa Slovackim se igra od 21 čas na stadionu JNA koji će biti pun dece, jer punoljetnima zbog kazne UEFA neće biti dozvoljeno da dođu na tribine. Kao što smo ranije vidjeli - mališani su možda i najbolja podrška!

Druga dobra stvar za tim Gordana Petrića je da Slovacko dolazi na ovaj meč da se oprosti od Evrope. Uzeli su bod Partizanu, potom uspjeli da šokiraju Nicu, ali nakon što su poraženi od Kelna u meču koji je zbog magle odigran dan kasnije nego što je planirano ova ekipa je eliminisana iz Evrope. Dolaze bez takmičarskog naboja da se časno oproste i pred svojim navijačima Partizan će imati mnogo veći motiv od rivala.

Ali, šta tačno treba Partizanu za prolazak, šta za prvo mjesto u grupi? Evo kako stoje stvari!

CRNO-BIJELI MOGU DA BUDU PRVI!

Situacija u grupi je takva da Nica ima osam bodova, koliko ima i Partizan, Keln je na sedam poena, a Slovacko na četiri. Trenutno su crno-bijeli na drugom mestu zbog lošijeg međusobnog skora sa Nicom, pošto je u Beogradu bili neriješeno, a na Azurnoj obali je Nica pobijedila. 

To znači da eventualno prvo mjesto ne zavisi samo od Partizana. Crno-bijeli mogu da budu prvi samo ako pobijede, ali je potrebno i da Nica ne savlada Keln. U slučaju da u drugom meču grupe bude neriješeno dalje bi išli Partizan sa 11 i Nica sa 9 bodova, dok bi Keln sa 8 ispao, a u slučaju pobjede Kelna Partizan bi bio prvi sa 11, Keln bi imao 10, a Nica bi ostala bez Evrope sa osam bodova.

Prvo mjesto bi garantovalo lakšeg rivala na žrijebu za narednu fazu, tako da će u slučaju da na JNA stvari krenu kako treba gledaće se i ka Kelnu.

SA POBJEDOM NEMA BRIGE!

Ukoliko crno-beli pobijede, prolazak je siguran! Bez obzira na rezultat druge utakmice, tim Gordana Petrića trijumfom na meču sa Slovackim na svom terenu osigurava makar drugo mjesto na tabeli.

U slučaju pobjede Nice u Kelnu to donosi drugo mjesto, u slučaju remija u Njemačkoj ili pobjede Kelna to donosi prvu poziciju na tabeli. Ali u svakom slučaju nema brige za crno-bijele.

I REMI RADI POSAO!

Izvor: Profimedia

Da, čak i jedan bod Partizan vodi dalje. Kako? Ukoliko crno-bijeli remiziraju sa Slovacki, a Nica pobijedi na kraju će Partizan imati 9, a Keln 8 bodova i tako će srpski tim otići dalje.

Ukoliko Partizan remizira, a i u Njemačkoj bude neriješeno situacija će biti sljedeća: Nica i Partizan po 9, Keln sa 8, Slovacko sa 5 bodova. To bi ostavilo situaciju na tabeli potpuno istom kao i sada.

Ukoliko Partizan igra neriješeno, a Keln pobedi crno-bijeli će imati bod više od Nice i bod manje od Kelna pa će kao drugi ići dalje.

MOŽE DALJE I SA PORAZOM!

Izvor: MN PRESS

Ako Slovacko savlada Partizan to uopšte ne znači da crno-bijeli ispadaju iz Evrope! Čak u dva scenarija u slučaju poraza tim iz Humske dolazi do evropskog proljeća.

Prvi scenario je pojbeda Nice, u slučaju čega se grupna faza završava sa 11 bodova za Nicu, 8 za Partizan i 7 za Keln. A čak i da Partizan izgubi, a Keln i Nica remiziraju Nijemci bi bili sa 8 bodova izjednačeni sa Partizanom, a pošto je Petrićev tim dva puta savladao Keln zbog boljeg međusobnog skora bi otišao dalje.

Ali ovakve scenarije ne želimo, neka Partizan sve riješi na svoju ruku, neka ne dovodi sebe i svoje navijače u situaciju da zavise od nekog drugog. Meč počinje od 21 čas.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC