• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija pogriješio, igrač Partizana je napravio penal: Jokić o odluci arbitra - Faul je, VAR je trebalo da se oglasi

Autor Dragan Šutvić

Stručnjak za suđenje analizirao spornu situaciju sa utakmice TSC - Partizan.

 tsc oštećen za penal protiv partizana  Izvor: TV Arena sport/screenshot

Stručni konsultant za suđenje na TV Arena sport Zdravko Jokić izjavio je da je arbitar Aleksandar Živković napravio grešku kada nije dosudio penal za TSC protiv Partizana u nedjeljnom duelu ta dva tima, završenom pobjedom Beograđana 3:2.

Jokić je ocijenio da je vezista crno-bijelih Ljubomir Fejsa napravio prekršaj u kaznenom prostoru koji nije dosuđen, a uz to je ukazao na to da je VAR sudija Srđan Jovanović trebalo da sugeriše glavnom arbitru da pogleda tu situaciju.

Možda će vas zanimati

"Igrač Partizana želi da izbije loptu, kasni i i u produžetku gazi protivnika, ne na bezobziran, već na nepažljiv način. Na nepažljiv način je prekršaj bez kartona, a na bezobziran način je prekršaj sa kartonom. Pošto je ovdje igrač Partizana zakasnio u startu prema lopti, gazi protivnika i pravi prekršaj, što je evidentno jasno i u ovakvoj situaciji UEFA smatra da bi VAR trebalo da se oglasi, jer je sudija napravio očigledan previd. Mora da se interveniše i da se u ovoj situaciji pomogne sudiji", rekao je Jokić.

 "ZAŠTO JOVANOVIĆ NIJE NA TERENU?"

Povodom ove i još jedne situacije sa tog meča, Crvena zvezda u ponedjeljak je izdala oštro saopštenje i iznijela niz teških optužbi na račun glavnog arbitra Živkovića, VAR sudije Jovanovića, Fudbalskog saveza Srbije...

"Prateći loptu, koja je izbijena, sudija vjerovatno nije gledao završni momenat gaženja. Shodno instrukcijama, bilo je očigledno gaženje i trebalo je da ga pozove da pogleda, da vidi da li je taj prekršaj bio dovoljnog intenziteta, ali trebalo je da mu se javi. Indikativno je, i to me čudi, da Jovanović ima dvije VAR funkcije umjesto da sudi. U subotu je isto bio VAR, a nije bio na terenu. On je naš najbolji sudija. Ovo su pitanja upućena nekom drugom", rekao je Jokić.

On je komentarisao i situaciju sa utakmice Crvena zvezda – Mladost Lučani, kada je igrač gostiju Ivan Milošević početkom drugog dijela meča dobio direktan crveni karton zbog starta na Geloru Kangi.

"Ovo je školski primjer kada treba dati crveni karton za start na protivničku nogu. Start je imao snage, brzine i direktno je išao na noge. Sudija je bilo odlično postavljen", zaključio je Jokić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC