• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real Madrid opet kiksnuo, Barselona je prva!

Autor Dragan Šutvić

Real Madrid prvi put izgubio u Primeri.

 real izgubio od rajo valjekana  Izvor: Fonet/AP/Manu Fernandez

Real Madrid izgubio je od Rajo Valjekana 2:3 (2:2) i tako doživio prvi poraz u Primeri ove sezone. Ekipa Karla Anćelotija tako je drugim uzastopnim kiksom dopustila Barseloni da je prestigne, pa su sada Katalonci lideri tabele, sa 34 poena, dok Madriđani imaju 32.

Nakon što u prošlom kolu nisu uspeli da pobede Đironu na svom terenu (1:1), "kraljevići" su u ponedjeljak uveče kiksnuli na terenu Valjekana gdje su golovima Luke Modrića iz penala i Edera Militaa stekli vođstvo u 44. minutu (2:1), ali su potom dopustili domaćinu da napravi preokret.

Iskusni vezista Alvaro Garsija izjednačio je pred poluvrijeme na 2:2, a onda je konačnih 3:2 za Rajo postavio Argentinac Oskar Treho iz penala u 67. minutu. Bila je to tek druga utakmica u klupskoj istoriji Valjekana u kojoj je postigao tri gola protiv Reala. Prošli put je to uspio davne 1977. Ovim trijumfom, Rajo je zauzeo osmu poziciju na tabeli španskog prvenstva.

Sa druge strane, Real je samo dva puta u 13 kola Primere uspio da sačuva svoj gol kroz čitavu utakmicu i to pokazuje očigledno - da tim Karla Anćelotija veoma škripi u defanzivi. Taj problem branioca titule ogolila je i činjenica da je Barselona u 13 rundi primila samo četiri gola, a Madriđani čak 13, odnosno pogodak po meču.

To i jeste jedan od razloga zašto su Katalonci prvi pred gostovanje Osasuni u utorak, nakon kojeg će otići na pauzu zbog Svjetskog prvenstva, koja će u Španiji trajati sve do 31. decembra. Sa druge strane, Real će prije mundijalskog "raspusta" odigrati još protiv Kadiza u četvrtak od 21.30 i tu neće smjeti da sebi dopusti i treći kiks u nizu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC