• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi uradio što nije ni Maradona - a sve zbog meča sa SCG! Argentincu 10 minuta dovoljno da ispiše istoriju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji argnetinski fudbaler postigao je prvi gol za svoju selekciju u Kataru, a to je bio trenutak u kojem je ispisao istoriju.

 Mesi uradio što nije ni Maradona - a sve zbog meča sa SCG! Argentincu 10 minuta dovoljno da ispiše istoriju! Izvor: Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

Počeo je Mundijal u Kataru i za jednog od najvećih svih vremena! Samo 10 minuta na meču Argentine i Saudijske Arabije bilo je dovoljno da arbitar Slavko Vinčić pokaže na bijelu tačku, a Lionel Mesi laganim udarcem po zemlji zatrese mrežu azijske selekcije. Bio je to njegov sedmi pogodak na Svjetskim prvenstvima, a zanimljivo je da mu je ovo četvrti Mundijal na kojem je strelac.

Argentinski fudbaler tako je postao prvi igrač iz svoje zemlje kojem je to pošlo za rukom. Nadmašio je čak i legendernog Dijega Armanda Maradonu - čovjeka koji je igrao na četiri različita Svjetska prvenstva, ali u Italiji 1990. godine nije uspio da zatrese mrežu! Mesi je imao jednu priliku više pošto mu je ovo peti Mundijal i uspio je da na četiri takmičenja postigne gol.

Fudbaler PSŽ-a nije bio strelac nijednom na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi, što iz ove perspektive deluje prilično nevjerovatno. Zapravo, to je bio veoma miran turnir za njega jer je od 10 golova Argentinaca on imao samo jednu asistenciju. Na kraju se taj turnir neslavno završio sa Mesija i saigrače, jer ih je u osmini finala deklasirala Njemačka (4:0).

Inače, pogodak Lionela Mesija na četvrtom Mundijalu u karijeri stavio ga je u nevjerovatno društvo. Prije njega su samo četvorica fudbalera uspjeli da zatresu mrežu na četiri turnira - Pele, Uve Seler, Miroslav Klose i Kristijano Ronaldo! Doduše, Portugalac će imati priliku da u Kataru stigne do gola i na petom velikom takmičenju, pa tako izbije na čelo ove liste.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC