• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Španija pobijedila 7-0! Obrukala je u Kataru slavnog golmana - najgora noć u karijeri Kejlora Navasa!
 Španija pobijedila 7-0! Obrukala je u Kataru slavnog golmana - najgora noć u karijeri Kejlora Navasa!

Španija pobijedila 7-0! Obrukala je u Kataru slavnog golmana - najgora noć u karijeri Kejlora Navasa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Potpuna dominacija španske reprezentacije Dohi. Kejlor Navas cijelo veče vadio loptu iz mreže.

 Španija pobijedila 7-0! Obrukala je u Kataru slavnog golmana - najgora noć u karijeri Kejlora Navasa! Izvor: Fonet/Alessandra Tarantino/AP

Reprezentacija Španije pobijedila je Kostariku 7:0 na početku Svjetskog prvenstva u Kataru i demonstracijom sile osvojila prva tri boda.

Ekipa Luisa Enrikea nije imala naspram sebe protivnika dostojnog utakmice Mundijala, pa je često bez ikakvog otpora dolazila do golmana Kejlora Navasa, koji je mogao da primi još koji gol. Sa druge strane, Kostarikanci nisu uputili nijedan šut ka golu Unaija Simona.

Strijelci za Španiju bili su Dani Olmo udarcem kao na malom fudbalu u 11. minutu, Marko Asensio hicem "iz prve" u 21, zatim je Feran Tores "vezao" golove iz penala u 31. i iz igre u 54...

Debakl Kostarike zaokružili su Gavi strašnim volej-udarcem u 74. minutu i Karlos Soler u 90. minutu. Kejlor Navas se poslije šestog gola naslonio na koljena i teško mu je bilo da povjeruje šta je doživio u sat i po fudbala. A sudija mu nije olakšao kada je produžio meč za čak osam minuta.

Ovakvim rezultatom, Španija i Japan izjednačili su se na vrhu tabele i u sljedećem kolu gledaćemo derbi Španije i Njemačke, u kojem bi "furija" ovakvim ili sličnim nastupom mogla da pogura Nijemce i ka eliminaciji iz grupne faze!

18:58

Kraj utakmice - na sreću Kostarike!

Španija je pobedila 7:0, a Kostarika nije šutnula loptu ka golu Unaija Simona.

18:56

96' Umalo 8:0 - Soler promašuje sa ivice kaznenog

Španci su rešeni da daju i osmi gol. Gavi je utrčao u kazneni prostor Kostarike, asistirao Soleru, a on je udarcem "iz prve" promašio gol.

18:55

93' Mislili ste da je kraj? 7:0 ZA ŠPANIJU!

Pogodio je i Alvaro Morata! Ovo je već sada najteži poraz u istoriji Kostarike na Mundijalima i potpuno ponižavajuća situacija za ekipu koja je bila hit Mundijala 2014.

Izvor: Profimedia

18:53

90' IDEMO DALJE - 6:0 ZA ŠPANIJU!

Karlos Soler takođe je dobio šansu da se "upiše" i iskoristio je. Ostao je i on potpuno sam na oko pet metara od gola, a Kejlor Navas nije uspeo da rukometnom odbranom spasi svoju mrežu.

18:52

Španija je do poluvremena napravila 537 uspešnih dodavanja

To je novi rekord Svetskog prvenstva!

Izvor: Fonet/Alessandra Tarantino/AP

18:36

74' KAKAV GOL - 5:0 ZA ŠPANIJU!

Gavi je udario loptu "spoljnim" delom kopačke i volej-udarcem sa ivice kaznenog prostora dao PETI gol Španije na otvaranju Mundijala.

Potpuna dominacija "Crvene furije"!

18:31

Ovako je Olmo prebacio Kejlora Navasa

Izvor: Profimedia Izvor: FoNet/Frank Augstein/AP

18:15

54' GOL - 4:0 ZA ŠPANIJU!

Delovalo je da Feran Tores više nema kontrolu nad loptom u kaznenom prostoru Kostarike, ali je ofanzivac Barselone uspeo da je iskontroliše i zatim još jednom matira Kejlora Navasa. Ubedljivih 4:0 za Španiju!

Izvor: Fonet/Pavel Golovkin/AP

18:10

49' Kako je Kostarika ovako loša?

Da li je u pitanju slaba forma ili manjak kvaliteta? Španija se upravo "prošetala" do kaznenog prostora Kostarikanaca, odakle je Asensio gađao snažno, ali preko gola. "Furija" nailazi na malo ili nimalo otpora u svojim prodorima ka golu Kejlora Navasa. Očekivalo se više od ovog duela.

17:51

- Poluvreme -

17:51

46' Pedri blista u Kataru

Barselonin čarobnjak ovog puta nije asistirao za gol, jer je Asensio loše zahvatio loptu, ali zaista je uživanje gledati španskog vezistu sa brojem "16". Potpuna dominacija "Furije" u prvih 45 minuta

17:31

30' PENAL I 3:0 ZA ŠPANIJU!

Đordi Alba je oboren u kaznenom prostoru, a napadač Barselone Feran Tores je rutinski iskoristio jedanaesterac da postavi 3:0. Deluje da je ovde već sve gotovo, ne samo zbog rezultata, već zbog toga što Kostarikanci još nisu "došli" na utakmicu.

Izvor: Fonet/Pavel Golovkin/AP

17:21

20' 2:0 ZA ŠPANIJU - ASENSIO!

Pominjali smo i Realovog vezistu i pogodio je i on! "Desetka" Španije je prihvatila loptu Đordija Albe i udarcem iz prve sa oko 11 metara zatresla mrežu.

Izvor: Fonet/AP/Frank Augstein

17:11

11' ŠPANIJA VODI 1:0 - OLMO!

Kako igra ovaj momak! Majstorski je primio loptu na petercu i na Gabijevu asistenciju lako prebacio Navasa - 1:0 za Špance.

17:09

9' Još jedna šansa - preti JEDINI igrač Reala

U trenutnoj postavi Španije igra samo jedan fudbaler Real Madrida, Marko Asensio i upravo je on zapretio Kejloru Navasu, inače bivšem čuvaru mreže "kraljevskog kluba"

Šutirao je snažno, ali je lopta otišla pored stative

17:08

6' Naravno, Kejlor Navas je tu

Čuveni golman Pari Sen Žermena je među stativama reprezentacije i na ovom Mundijalu. Bio je deo tima koji je 2014. napravio senzaciju u Brazilu i plasirao se u četvrtfinale, dok je njegova selekcija pre četiri godine podbacila u Rusiji i bila tek 29.

Izvor: Profimedia

17:04

4' Prva šansa za bivšeg đaka Dinamo Zagreba

As Lajpciga Dani Olmo (24) imao je neobičan fudbalski put, jer je iz škole Barselone otišao u Dinamo Zagreb i tamo postao zvezda. Klub sa "Maksimira" prodao ga je 2019. nemačkom klubu za čak 29 miliona evra

Sa španskom U-21 reprezentacijom bio je prvak Evrope 2019. i član idealnog tima tog turnira, a na Olimpijskim igrama u Japanu 2021. sa nacionalnim timom osvojio je srebrnu medalju.

Izvor: YouTube/printscreen/ WorldOfFootballHD

17:00

1' Meč je počeo!

16:55

Ovo je sastav Kostarike

16:45

Meč se igra na stadionu "Al Tumama"

Stadion Al-Tumama ima kapacitet od 44.400 mesta za gledaoce i otvoren je pre godinu dana. Na njemu su u ponedeljak igrali Senegal i Holandija i zvanično je bilo 41.721 gledalac na tribini

Izvor: Profimedia

16:35

Luis Enrike je izveo ovih 11 igrača!

Za Španiju će igrati Unai Simon - Sezar Aspilikueta, Đordi Alba, Ajmerik Laport, Serhio Buskets, Dani Olmo, Rodri, Pedri, Gavi, Marko Asensio i Feran Tores

Izvor: Profimedia

16:30

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

UKRATKO

  • UŽIVO: Španija - Kostarika 7:0 (3:0)
  • Strelci Olmo, Asensio i Tores (dva puta), Soler  Morata
  • Kejlor Navas nemoćan
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije