• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dika Stojanović se oglasio poslije Brazila: Ubijeđen sam da smo bolji od Švajcarske i Kameruna, dokazaćemo to!

Autor Dragan Šutvić

Direktor "A" reprezentacije poslao poruku javnosti poslije poraza od Brazila

 dika stojanović poslije utakmice srbija brazil  Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Dan poslije starta Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru i poraza od Brazila (2:0), za sajt FSS govorio je direktor A reprezentacije Stevan Stojanović:

”Pričali smo prije dolaska u Katar da ova Srbija nikoga ne potcjenjuje, ali se nikoga i ne plaši. Ipak, utisak je da smo u drugo poluvrijeme ušli sa previše respekta prema reprezentaciji Brazila i to nas je koštalo pozitivnog rezultata. Nekako smo prerano podigli ruke u znak predaje, što u proteklom periodu nije bila odlika ove generacije. Budimo realni, imali smo za protivnika jednu moćnu ekipu koja je još jednom potvrdila da je najozbiljniji kandidat za osvajanje titule svjetskog prvaka i ovaj poraz ne smije da nas demorališe. Na redu je Kamerun i istog trenutka kada je iranski sudija odsvirao kraj meča na Lusailu, okrenuli smo se duelu protiv afričke selekcije”.

Uz objašnjenje da je u javnosti na pogrešan način interpretirana izjava selektora Stojkovića sa konferencije za medije da su njegovi igrači bili nespremni za utakmicu sa Brazilom, Stojanović je za sajt Saveza dodao:

”Selektora je zabrinuo strahovit pad u drugom poluvremenu, ali u fizičkom smislu. I to je jasno i glasno rekao na konferenciji poslije utakmice. Nema tu prostora ni potrebe za bilo kakve insinuacije. Imamo igrače koji su došli sa povredama iz svojih klubova i bilo je logično da ih pita da li i dalje osjećaju bolove i da li mogu da se stave na raspolaganje. Neki su mogli, neki nisu. Znate vrlo dobro Mitrov mentalitet, naravno da je rekao da je spreman. Čak je i Kostić stisnuo zube, ali selektor nije želio da rizikuje i donio je odluku da ga sačuva za mečeve odluke protiv Kameruna i Švajcarske."

Sada je najvažniji psihološki aspekt, mada je Stojković sa svojim saradnicima već ubijedio igrače da zaborave na Rišarlisona i da razmišljaju isključivo o Kamerunu:

"Odmah poslije žrijeba u aprilu, konstatovali smo da je raspored dobar i da je bolje što sa Brazilom igramo na startu, na ne na kraju grupne faze, kao u Rusiji. Ubijeđen sam da smo kvalitetnija reprezentacija od Kameruna i Švajcarske i da ćemo to pokazati na terenu. Mi se pitamo i to je najvažnije. Poraz od 2:0 protiv ovako moćne reprezentacije nije katastrofa. Ova generacija je pokazala u više navrata, prije svega u Lisabonu i Oslu, da je najbolja onda kada je najteže. Glavu gore i idemo dalje", rekao je Stojanović, ne propustivši priliku da pohvali svjetle tačke u ekipi:

"Vanja je bio briljantan, ovo mu je možda i partija života. Šteta što nije nagrađen boljim rezultatom, ali je pokazao još jednom da posjeduje vanserijske golmanske kvalitete. Iskreno se nadam da će u naredne dvije utakmice imati mnogo manje posla. Mali Pavlović je imao peh da ga na početku meča sasiječe prestrogo dodijeljen žuti karton, ali je uspio da se iskontroliše do kraja utakmice i da odigra na zaista visokom nivou. Svaka mu čast".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC