• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo vam je Katar zapravo" - naprasno prekinut intervju! Haos na Svjetskom prvenstvu: Prišao nam je i otjerao nas!

Autor Dragan Šutvić

Novinar je bio primoran da stane i dokaže da je zaista novinar.

 zvaničnik prekinuo intervju novinara u kataru  Izvor: Youtube/Vijay baliyan motivational channel/Screenshot

Na snimku je zabilježen trenutak kada su katarski zvaničnici grubo prekinuli direktan TV prenos i naredili argentinskom novinaru da prestane da snima dok je intervjusao jednog fudbalskog navijača u invalidskim kolicima, piše Dejli mejl. Visok čovjek sa arapskim ogrtačem naredio je Hoakinu Alvarezu da mu pokaže svoju novinarsku propusnicu, a zatim je naredio snimatelju da usmjeri svoj objektiv u stranu.

Kolege iz studije u Buenos Ajresu rekle su da je "ovo katarska vlada" i izrazile zabrinutost zbog onoga što se dešava uživo u Dohi. Incident, sličan onome koji se dogodio jednoj danskoj TV ekipi kojoj je prijetilo obezbjeđenje tokom emitovanja iz Dohe uoči Svjetskog prvenstva, dogodio se tokom poziva uživo za Nosotros a la Manana, popularnu emisiju na argentinskom kanalu El Trece.

Novinar je bio primoran da stane i dokaže da je zaista novinar nakon što je navijač u invalidskim kolicima sa kojim je razgovarao rekao da je "tužan" zbog šokantnog poraza Argentine od Saudijske Arabije u njihovoj prvoj utakmici na šampionatu. Prekid direktnog prenosa dogodio se u Barva selu, poslovnom i stambenom kompleksu u predgrađu Dohe koji je završen 2010. godine i proširen za Svjetsko prvenstvo.

Reporter u Kataru
Izvor: Youtube/Vijay baliyan motivational channel

Reporter i ekipa su kasnije nastavili da snimaju iz zadnjeg dijela automobila, a Alvarez je rekao gledaocima da je bio primoran da napusti područje nakon što mu je rečeno da je lokacija na kojoj je snimao "privatna".

"Bio sam uplašen i mislio sam da ću biti uhapšen. Osoba koja je zaustavila snimanje izašla je iz kombija i na veoma grub način rekla da ne možemo više da snimamo jer smo u privatnom prostoru. Rekao sam mu da pokazujemo nešto lijepo, ali su nam rekli da moramo da idemo i u jednom trenutku su čak htjeli da nam uzmu opremu", rekao je Alvarez.

Kasnije se u objavi na društvenim mrežama zahvalio svima na podršci: "Imali smo loše iskustvo i to što se desilo bilo je potpuno nepravedno jer smo imali sve potrebne dozvole i sve je bilo u redu. To je sada prošlost, još jedna anegdota. Najvažnije je da Argentina ponovo igra u subotu."

Nikolas Magaldi, koji zamjenjuje Alvareza na mjestu voditelja programa, dok njegov kolega u Dohi prati Svjetsko prvenstvo, rekao je: "Ovo je primjer teške cenzure i to moramo da kažemo". Pokrili su kameru, nisu dozvolili snimanje, grubo su vam naredili da odete, a povrh toga se nalogodavac nije predstavio."

Reporterova supruga Tefi Ruso kasnije se oglasila na društvenim mrežama i rekla: "Bez šale, bio je uplašen. Iako je imao sve papire, još nije kod kuće, emitovao je uživo, ne govori jezik, drugačija je kultura i cenzura jer znaš da ništa ne griješiš. Nemoguće je raditi i uživati na ovakvom Svjetskom prvenstvu."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC